Народна странка

Боровић: Распустити тајне службе на челу са БИА

Боровић: Распустити тајне службе на челу са БИА

објавила новинска агенција Бета

Председник Одбора Народне странке за правосуђе, aдвокат Боривоје Боровић изјавио је данас да би требало распустити све тајне полицијске службе заједно са Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) и тај део безбедносног сектора формирати изнова.

Коментаришући синоћњу изјаву председника Србије Александра Вучића на РТС-у, да су криминалци убили адвоката који је био на мерама БИА, Боровић је агенцији Бета казао да се ради о Миши Огњановићу који је убијен 28. јула 2018. године испред свог стана на Новом Београду.

"Миша Огњановић је био частан и поштен адвокат, и он никада није имао везе са извршењем било каквог кривичног дела, тако да нису постојали разлози за његово праћење од стране било које тајне службе", рекао је Боровић.

Нагласио је да је тачна изјава Александра Вучића према којој су припадници БИА, који су пратили Огњановића, достављали податке људима из криминогеног миљеа како би организовали убиство адвоката.

"Ово није било први пут да тајне службе сарађују с криминалцима. Зорана Ђинђића и Ивана Стамболића су убили полицајци у сарадњи с криминалцима, покушај атентата на Вука Драшковића у Будви и на Ибарској магистрали је организовала тадашња Државна безбедност, Славка Ћурувију су убили људи из Државне безбедности, а тајне службе су снимиле 1.572 разговора Александра Вучића а да БИА није реаговала", казао је Боровић.

Оценио је да је већина тајних служби у Србији у функцији криминала.

"Тајне службе, још од деведесетих година прошлог века, врше тешка кривична дела попут убистава и сарађују с разним криминалним групама. Све док се не отворе досијеи и те службе не распусте, а затим изнова не формирају са људима који се нису огрешили о закон, тајне службе ће бити озбиљна претња грађанима Србије", казао је Боровић.