Народна странка

Алексић: Вучић је судија који саопштава пресуде на телевизији, развалио правосуђе

Алексић: Вучић је судија који саопштава пресуде на телевизији, развалио правосуђе

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић саопштавањем пресуде по тужби коју је председников брат Андреј Вучић поднео против Алексића и то пре него што је пресуда достављена Алексићу и његовом адвокату доказао да је „правосуђе разорено и да је процес монтиран“.

„За пресуду и висину казне сам сазнао од Вучића који ју је саопштио на телевизији Пинк, а ми пресуду до данас нисмо добили. Вучић је рекао да је досуђена одштета од 300.000 динара. Он је показао да је преузео улогу и судије и тужиоца“, рекао је Алексић телевизији Н1.

Алексић је истакао да „неће стати“ и најавио да ће уложити жалбу и искористити све правне могућности како би доказао да је „процес био мотниран“, и поновио да ће тужити Александра Вучића због „свих лажи које је изрекао о Алексићу“.

Андреј Вучић тужио је Алексића пред Првим основним судом у Београду због Алексићевих навода о случају „Јовањица“.

„Потпуно је јасно да је однос Вучићевих адвоката Весне Лончар и Владимира Ђукановића са судијом Владимиром Милетићем био доста присан и зато смо два пута тражили изузеће судије, али је то одбијено, а онда је судија одбио све наше доказне предлоге и предлоге за саслушање сведока, а прихватио је доказе друге стране и донео пресуду у једној од најбрже завршених парница у Србији“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да претпоставља да је Вучић информацију о пресуди добио од судије Милетића, јер на сајту суда стоји да је преуђено неколико дана после завршеног рочишта, али не и колики је износ накнаде штете досуђен.

„Процес је монтиран, што показује и цео ток случаја. Прво је Вучић најавио да ће Милош Вучевић поднети пријаву против председника и његовог брата, а онда на основу те пријаве заменица специјалног тужиоца Дубравка Дмитровић издаје штуро обавештење у којем стоји само да у телефону власника ’Јовањице’ Предрага Колувије није било контаката означених са ’Александар Вучић’ и ’Андреј Вучић’, без детаљнијег вештачења Колувијиних телефона“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је потом Андреј Вучић поднео тужбу против њега, а обавештење Дубравке Дмитровић „му је био главни доказ“.

„Истовремено, судија Милетић одбија све наше доказне предлоге везане за вештачење телефона, као и предлоге да буду саслушани полицајци, пре свега инспектор Слободан Миленковић, који је хапсио Колувију“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је на крају председник Србије на телевизији Пинк саопштио пресуду и висину накнаде.  

„Вучић је док је саопштавао пресуду против мене питао и шта је било на ’Јовањици’, као да ништа није ни било, а то говори и Колувијин адвокат Владимир Ђукановић, који тврди да се тамо производила само индустстија конопља. У Србији се индустријска конопља данас узгаја на више од 500 хектара, али на отворнеом пољу а не у лабораторији, као на ’Јовањици’, где је узгајана марихуана“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да је „кључна оптужница ’Јовањица 2’“, којом су обухваћени људи из безбедносног апарата који су давали подршку Колувији.

„Сада се режим упрегао да покаже како се на ’Јовањици’ ништа није ни догађало, а све са циљем да се одбране политички налогодавци“.