Народна странка

Алексић: Власт мењамо гласањем, а не гвозденим шипкама

Алексић: Власт мењамо гласањем, а не гвозденим шипкама

На завршној конвенцији листе Савез за Србију – Савез за Драгачево – Милан Радичевић, први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поручио је окупљенима да су они ти који први могу да стану на пут режиму Александра Вучића.

„Седам година лажи, увреда и разарања државе не може више да се трпи. Понизили су и војника, и лекара, и професора, а највише су понизили пољопривреднике и сељаке у овој земљи“, рекао је Алексић и додао да су пољопривредници ти који најмање добијају, а највише им се узима.

Он је рекао да су ствари у Србији почеле да се мењају када је основан савез, а нарочито након протеста у Београду и да се то мора наставити широм Србије.

„Сви заједно се морамо изборити против оних који долазе да малтретирају грађане и купују гласове. Власт траје онолико колико то народ хоће. Нећемо власт на изборима мењати гвозденим шипкама, већ оловкама и то је оно чега се власт боји“, рекао је Алексић.

На конвенцији су учествовали и председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, председник удружених синдиката Србије Слога Жељко Веселиновић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник Здраве Србије Милан Стаматовић, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, као и члан председништва Савеза за Србију Драган Ђилас.

Председник ДС-а, Зоран Лутовац рекао је да је Александар Вучић кандидат на сваким изборима, било да су локални или градски.

„Једна од ствари коју Савез жели да мења је изборни систем. На локалу ће се кандидовати угледни људи, а не Александар Вучић. Смисао локалне самоуправе је да људи сами изаберу своје представнике и тако утичу на развој свог места“, рекао је Лутовац.

Председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да Александар Вучић неће бити председник општине Лучани, као што то није био ни до сада.

„Ни једно од предизборних обећања нису испунили, само су натерали 2 000 људи да оду из Лучана. Нећемо више да трпимо ту пропалу политичку елиту и криминалце који су уништили ову државу“, поручио је Обрадовић.

Драган Ђилас позвао је грађане да се придруже новом протесту у суботу у Београду.

„У суботу ћемо опет шетати Београдом истим улицама и биће нас још више. Такође очекујем да ћемо у недељу након избора у Лучанима имати победничку шетњу“, поручио је Ђилас.