Народна странка

Алексић: Ширењем протеста по Србији, крај Вучићевог режима све ближи

Алексић: Ширењем протеста по Србији, крај Вучићевог режима све ближи

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић је, говорећи о петим масовним протестима, истакао да је Александар Вучић тај који је својом лошом политиком извео незадовољне грађане на улице.

„На челу колоне су били здравствени радници као најбројнија група која масовно напушта Србију, али и политичари, студенти, пољопривредници и други који почињу да се буде из хипнозе лажи, обмана, замена теза и бајки које прича овај режим“, рекао је Алексић и подсетио да су протести почели да се шире по Србији.

„Протестовали су људи и у Крагујевцу и у Нишу, а верујем да ће то учинити и грађани који су у неком тренутку веровали у Вучићеве лажи и да ће они бити ти који ће ставити тачку на ову власт“, рекао је Алексић за телевизију Н1.

Поводом поновног изостанка званичне процене о броју демонстраната, Алексић је истакао да је полиција та која треба да саопшти број учесника протеста, а не да „министар Стефановић на конференцији за штампу показује фотографије и пребројава људе на њима“.

„Чињеница је да су ово најмасовнији протести од 2000. и са преко 50 хиљада учесника, о чему не можете чути у медијима. Таблоиди објављују лажне информације са циљем да што мање људи чује колико се грађана у ствари бори за своју слободу“, казао је народни посланик.

Говорећи о митингу који Српска напредна странка припрема уочи доласка руског председника Владимира Путина, Алексић је навео да ће власт тај митинг искористити као контра протест.

„Већ пет субота заредом протестују људи које нико силом није натерао на то, нити уценио или поткупио. Нема сумње да ће они на све начине покушати да доведу што већи број људи како би показали да и даље уживају огромну подршку грађана“, рекао је Алексић и додао да је Вучић под све већим притиском и да ће морати да прихвати захтеве грађана.

Он је указао на опасност да стање у држави буде исто као током деведесетих.

„У држави су разграђене институције, стопа криминала и корупције је све већа због чега се сви заједно боримо да сачувамо државу, одбранимо слободу и живимо нормално“, поручио је Алексић.

Народни посланик је, коментаришући изјаву Александра Вучића да неће правити компромисе са Јеремићем и Ђиласом, рекао да то га то не изненађује јер је Вучић донео одлуку да уместо са својим грађанима “компромисе прави са Тачијем и Харадинајем”. 

Он је поручио да ће опозиција бојкотовати изборе ако се не остваре демократски услови за њихово одржавање, као и да ће ти избори показати које странке у Србији стварно чине опозицију, а које то нису.