Народна странка

Алексић за Нову: Крушик, Јовањица... наставите низ

Алексић за Нову: Крушик, Јовањица... наставите низ

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић је, гостујући у емисији “Међу нама", подсетио на неке од највећих афера ове власти које су потресле српску јавност у претходном периоду попут „Крушика“, „Јовањице“, „Наменске“ из Трстеника, случаја доктората Синише Малог и друге.

Он је рекао да ће, уколико се власт не смени, афере само наставити да се нижу.

“Мислим да у мору афера у Србији, јер је ова власт огрезла у њима и у криминалу и корупцији, грађани заправо не могу да стигну да испрате шта се све дешавало. За обрачун са криминалом, неопходно је да се власт смени, како би се сузбила корупција. Народна странка је предвидела увођење специјалног тужиоца, чији ће задатак бити да процесуира само оне људе који су били на јавним функцијама и да утврди како се трошио државни новац. Док се не реше овакве ствари ми ћемо и даље овакве афере. Сем Крушика и Јовањице, ми имамо Телеком као једну огромну аферу, Савамалу и тако даље”, рекао је Алексић.

Алексић се осврнуо и на све мање појављивање министра полиције Небојше Стефановића у медијима рекавши да то није случајно.

“Могу да претпоставим да Небојша Стефановић неће бити министар Министарства унутрашњих послова због разноразних ствари и неких обрачуна унутар Српске напредне странке. Али, већи проблем је то што се ништа неће променити након ових избора. Све док не дође до промене политичке власти у Србији, не верујем да ће иједна од ових афера имати епилог”, рекао је Алексић.

Поред Алексића, гост емисије “Међу нама” био је и новинар Вук Цвијић.

Преузето са портала Нова.рс