Народна странка

Алексић: Нема стајања са протестима, до коначног решења, а то је слобода

Алексић: Нема стајања са протестима, до коначног решења, а то је слобода

Први потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић је изјавио да би волео да неко из актуелног режима, пре свега Вучић, који је персонификација власти, каже ког дана и које године ће они преузети одговорност за стање у Србији. Седам година они већ владају Србијом, и после седам година, окривљују неке друге за садашње лоше стање. 

"Мој лични утисак је да је Александар Вучић најнеуспешнији лидер и владар од 2000. јер сви који су владали у том периоду нису имали ни близу толику моћ и апсолутну већину без трулих компромиса и договора изнуђених уценама.

Говорећи о масовним протестима грађана, он је истакао да је Александар Вучић тај који је својом лошом политиком извео незадовољне грађане на улице. Протести су одговор грађана на стање  у држави и друштву, овде се не ради само о политичарима, овде се ради о погрешној политици. 

„Није споран само Александар Вучић, нити било који други човек, па се против њега протестује, већ је спорна његова политика која Србију води у чисту диктатуру, политика која укида слободу“, рекао је Алексић и подсетио да су протести почели да се шире по Србији.

„Највећи број оних који су учинили највећа непочинства у периоду од 2000 - 2012 данас се налази управо у редовима Српске напредне странке. Ту су кадрови и ДСС, и ДС, и Г17, и не знам којих још група грађана, сви из личног интереса, а не интереса Србије “, рекао је Алексић за Данас. 

Он је поручио да ће опозиција бојкотовати изборе ако се не остваре демократски услови за њихово одржавање, као и да ће ти избори показати које странке у Србији стварно чине опозицију, а које то нису. 

"Уколико будемо бојкотовали изборе и кренемо у ту борбу, онда нема назад, ако сви изађемо из институција и позовемо грађане да не излазе на изборе, то значи да СНС неће имати легитимитет какву год победу да оствари, закључио је Алексић.