Народна странка

Алексић: Не урушава се само потпорни зид у Грделичкој, већ и цела држава јер је воде лојални, а не стручни људи

Алексић: Не урушава се само потпорни зид у Грделичкој, већ и цела држава јер је воде лојални, а не стручни људи

“Потпорни зид у Грделичкој клисури на Коридору 10 који се трећи пут у протеклих пет месеци срушио, слика је и прилика напредњачке власти и некомпетентности људи који су постављени на најважније функције у држави” упозорава први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Алексић додаје да се некомпетентост режимских кадрова одражава на функционисање целе државе.

“Баш као и потпорни зид који се урушава, тако се урушава и цео систем у држави као логична последица тога што режим на најодговорније позиције поставља лојалне, а не стручне људе. На челу ЕПС-а, на пример, је човек коме је једино радно искуство вођење печењаре, а одговоран за радове на Коридору 10 је в.д. директора “Коридора Србије” Зоран Бабић, који се у овом тренутку налази у "Дизниленду" где, ваљда, стиче нова знања и искуства за обављање своје функције, пошто је јасно да их нема,” рекао је Алексић.

Први потпредседник Народне странке подсетио је да је Народна странка, много пута до сада, позивала представнике власти да распишу конкурсе за директоре јавних предузећа што је њихова законска обавеза.

“Александар Вучић и сви његови министри у разним владама свих ових седам година изнова и изнова обмањују грађане да ће расписати конкурси за директоре јавних предузећа, а онда из новина сазнамо да конкурса неће бити и да се на место в.д. директора постављају партијски војници, стрине, тетке или ујне. Због свега тога испаштају грађани Србије који ће и овога пута, трећи пут за редом, платити штету урушавања потпорног зида на Коридору 10."

Алексић је позвао председника Републике Александра Вучића, "чији је Зоран Бабић партијски кадар", као и надлежну министарку Зорану Михајловић да јавности саопште ко је одговоран за урушавање потпорног зида на Коридору 10 и ко ће надокнадити насталу штету.

 

Мирослав Алексић

Први потпредседник Народне странке