Народна странка

Јовановић: СНС би да оживљава хрватски „Ђуро Ђаковић“ на рачун Београђана

Јовановић: СНС би да оживљава хрватски „Ђуро Ђаковић“ на рачун Београђана

Српска напредна странка, уместо да одговори на питања о бесмисленом укидању тролејбуса у Београду и необјашњивом поскупљењу паркирања за 30 одсто у јавним гаражама, скреће пажњу јавности на измишљене афере из периода пре њене власти.

Са великим чуђењем смо примили информацију да СНС жали што у време мандата Драгана Ђиласа, Београд није купио хрватске, уместо шпанских трамваја.

Тадашњи тендер је био спроведен по строгим правилима Европске банке за обнову и развој.   

Одлука да се посао вредан више од 60 милиона долара додели шпанском ЦАФ-у, а не хрватском „Ђуру Ђаковићу“, донета је на основу става стручне комисије састављене од професора Машинског факултета у Београду.  

Оваква одлука је била очекивана, јер се шпанским трамвајем возе становници  више десетина градова света, а хрватски је до тада купио само град Загреб.  

„Стручњаци“ из СНС-а не знају, или неће да знају, да су у Дебрецину, са којим пореде београдску набавку, купљени мањи трамваји, што је једини разлог зашто су били јефтинији.

Уколико Српска напредна странка има рачуницу да су хрватски трамваји најбоље решење за Београд, нека убудуће купују њих. Ако је немају, нека престану да обмањују јавност и да извлаче паре из буџета на јелке, гондоле, 54 фонтане и сличне бесмислице.