Народна странка

Омладина Народне странке Сомбор: Пензионери да се пробуде и побуне против режима

Омладина Народне странке Сомбор: Пензионери да се пробуде и побуне против режима

Драге баке и деке!

Годинама уназад ћутке и смерно трпите зулумћаре који се дрзнуше да вам  посегну у оно што је по Уставу загарантовано и недодирљиво – пензије, упркос обећањима да то неће чинити.  

Годинама већ трпите барона Минхаузена и његове сатрапе који су вас противзаконито опељешили за милионе евра, а данас вам, на кашичицу, сваком понаособ враћају по 30 евра, што је велика срамота и понижење, против којег су дигли глас тек понеки, достојанствени, међу вама.

Пристали сте и на понижавајуће чекање у редовима испред продавница у четири сата ујутро, тобоже због страха да се не заразите короном, уз истовремену претњу да ће “гробља бити мала”. Неки су преминули у домовима за старе и пензионере, док ови напокон нису схватили да ипак није реч о “најсмешнијем вирусу у историји човечанства”…То је била својеврсна еутаназија, нешто попут лапота, старог обичаја ритуалног убијања стараца у Источној Србији, кад би ови постали несношљив терет породици.

Годинама већ пристајете на свакодневне лажи Вучићеве пропагандне машинерије, која вас из сата у сат, засипа обећањима о “златном добу”, повећању плата, пензија, бруто друштвеног производа, о томе да нам “цела Европа завиди на успесима”, и да све иде “брже, јаче, боље!” До коначне пропасти!

Пружајући и даље подршку овом режиму, пристајете и на то да о вашим судбинама одлучују полуписмени ликови са купљеним дипломама, на корупцију и невиђену крађу, на “уграђивања”, пристајете на батинаше и црне џипове, “ћораве кутије” и “бугарске возове”, суспензију демократије, урушавање свих институција и прављење фараонског система у којем о свему одлучује само један човек. 

Подржавајући овај режим ви пристајете и на то да ми млади, образовани, неискварени, сваке године масовно бежимо одавде за бољим и лепшим животом, не желећи да мотамо каблове за 300 евра.

Драге баке и деке, пита Вас младост – где ће вам старост!

Омладина Градског одбора Народне странке Сомбор