Народна странка

Омладина Народне странке: Да засија дечји осмех, а не расвета

Омладина Народне странке: Да засија дечји осмех, а не расвета

Омладина Народне странке указала је на то да новац опредељен за новогодишњу расвету и ускрасе треба да буде намењен у хуманитарне сврхе односно за лечење болесних. Они су украсе који се налазе у Кнез Михаиловој улици облепили плакатима са натписом „Да засија дечји осмех, а не расвета“.

„Средства из буџета се расподељују тако да се пуне џепови појединаца блиских СНС-у, док се болесни лече СМС порукама. Поред украса у Кнез Михаиловој и Обилићевом венцу још драстичнији примери су Национални стадион или средства опредељена за израду логоа за јавно предузеце ,,Путеви Србије". Сматрамо да новац за здравство и за лечење оболелих од најтежих болести поготово деце мора бити приоритет за градску и републичку власт“, рекао је члан Омладине Народне странке Лазар Пауновић.

Омладинци су позвали грађане да потпишу петицију коју је покренула Народна странка у којој се апелује на руководства градова и локалних самоуправа да новац опредељен за прославу новогодишњих празника преусмери за лечење болесне деце.

„Свесни смо да задравствни буџет не може да плати све торшкове најскупљих операција, али онда новац не би смео да се троши на коруптивне пројекте као што је Национални стадион, новогодишња расвета, јарбол од 200 метара, жичаре без успона и друге“, закључио је Пауновић.