Народна странка

Омладина Народне странке: Честитка министру просвете поводом школске славе Светог Саве

Омладина Народне странке: Честитка министру просвете поводом школске славе Светог Саве

Омладина Народне  странке послала је писмо министру просвете Бранку Ружићу поводом школске славе Светог Саве. Писмо преносимо у целости.

 

Поштовани господине Ружићу,

Омладина Народне странке честита Вам школску славу Светог Саву. У част првог српског архиепископа, просветитеља и заштитника ђака, морамо да се осврнемо на то какво је данас стање у образовању.

На данашњи дан желимо да Вас позовемо да преиспитате одлуку о увођењу дуалног образовања у наш образовни систем. Млади у Србији, због тешке економске ситуације, принуђени су да јако рано крену да раде за минималне надокнаде, па им није потребан и страни инвеститор који ће од њих правити јефтину радну снагу.

Увођењем дуалног образовања ограничавамо креативни потенцијал оних који Србију треба да повуку напред, а на овај начин само добијају подстицај да што пре ову земљу напусте или у њој таворе без икакве будућности. Будућност припада онима који улажу у квалитетно и савремено образовање. Подсећамо Вас на речи писца Алвина Тофлера „Неписмени у 21. веку неће бити они који не знају да читају и пишу, већ они који не знају да уче, одуче непримењиво и поново нешто науче“! Не правите од нас људе који нису спремни за свет који долази. Улажимо у људе који ће развијати нове технологије и разумети трендове дигитализације, а не завртати штафове код страних инвеститора са пеленама на себи и 300 евра у џепу.

Једна од најуспешнијих и најперспективнијих привредних грана у нашој земљи је ИТ сектор, а ти људи се ових дана буне, јер не само да им држава није обезбедила добро образовање и посао, већ жели ретроактивно да им отме половину оног што су зарадили.

На крају с обзиром на то да половина министара, па и сам председник, немају ни дана радног стажа, у духу прошлости Ваше партије би можда ипак требало да за њих организујете радну акцију, где би се они по први пут у животу сусрели са практичним послом. Такође, обратите пажњу и на фантомске факултете који се користе за куповину диплома, а на којима је присутан кадар из Ваше партије.

С поштовањем,

Омладина Народне странке