Народна странка

Нина Вујичић: Млади су више заинтересовани за одлазак из земље, уместо за решавање актуелних проблема

Нина Вујичић: Млади су више заинтересовани за одлазак из земље, уместо за решавање актуелних проблема

Чланица Омладине Народне странке Нина Вујичић изјавила је да би држава морала да се више окрене младима и покуша на све начине да из задржи у земљи, уместо што их „охрабрује“ да исту и напусте.

„Због тренутног стања у земљи, млади све више желе да земљу и напусте, а када желите своју земљу да напустите не бавите се онда тиме да је и поправите. Све групације и млади, и старији, и мушкарци, и жене би требало да се баве питањима која су друштвени проблем и предлажу решења за исте“, рекла је Вујичић за НВО Групу за анализу и креирање јавних политика у сарадњи са Фондацијом Конрад Аденауер.

Она је истакла да је у свакој странци омладина са својом политиком та која је основа сваке странке као и то да мора да постоји воља политичке организације да напредак младим људима и омогући.
Вујичић је навела неке од мера које би требало спровести у циљу побољшања положаја младих:

„Требало би субвенције које се усмеравају на стране фирме усмерити у маде предузетнике како би добили шансу за покретање сопственог бизниса. Потребно је изградити још студентских домова за младе који живе ван Београда јер тренутна власт не улаже уопште у образовање. Такође, нопходнно је младим брачним паровима понудити јефтине станове“, поручила је Нина Вујичић.