Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Није забавно имати председника на нивоу адолесцента

Санда Рашковић Ивић: Није забавно имати председника на нивоу адолесцента

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је остављање кавеза са животињама испред седишта Народне странке „у складу са хулиганско-мафијашким манирима“ председника Србије Александра Вучића.
„Вучић бежи од дијалога и аргументоване расправе као ђаво од крста, јер је све око њега лажно, па прибегава оваквим стварима. Велика је срамота за Србију каквог човека имамо за председника.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић рекао је у четвртак, 1. јула, да је Вучић на адресу странке послао „двојицу својих изасланика“ који су носили четири хрчка у кавезу и намеравали су да их оставе у просторијама странке, и додао да Вучић није имао храбрости да сам дође на кафу у Народну странку, него је послао „два миша и четири хрчка“.

Један од Вучићевих „изасланика“ био је Томислав Ловрековић, познат по нападу на потпредседника Народне странке Борислава Новаковића, а људи са кавезима пуним животиња појавили су се на вратима Народне странке и у петак, 2. јула.

Новаковић је за „Данас“ рекао да Ловрековић није непознат, него да је реч о „старом извођачу прљавих послова СНС-а“.

„То је чинио у Новом Саду када је мене нападао вербално и са обиљем увреда, у Панчеву је бацао кокошку на Маринику Тепић, и ево, сада у Београду оставља незаштићене невине животињице пред вратима Народне странке“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да није реч ни о каквом перформансу са политичком поруком, него је посреди неукусно, неваспитано и противзаконито понашање.

„Вучић би као правник требало да зна да Закон о добробити животиња, члан 5. став 18, дефинише шта представља злостављање животиња. Ово је класичан пример злостављања“, рекао је Новаковић, и додао да инцидент има и свој политички контекст.

Новаковић је истакао да би Вучић, након девет година власти, морао да прихвати да у политичкој борби није све дозвољено.

„Уместо да смањи тензије у друштву, он је поделе и сукобе довео до усијања. Увео је принцип ’све што је корисно за СНС, то је и дозвољено’. Вучић не разговара са политичким противницима него вређа, ниподаштава и омаловажава. Од сваког политичког ривала он прави личног непријатеља“, рекао је Новаковић.

„После периода између 2000. године и 2012. године, када смо имали смиривање политичких страсти и уљуђивање политичке културе, он нас је поново вратио у деведесете године, у једна потпуно конфликтан модел политике, поделивши друштво на два дела, на оне који су његови и ’оне који су непријатељи’. И ово данас изгледа само као безазлена коцкица у мозаику насиља, али сматрам, пошто се чаша незадовољства пуни, да овакве ствари не би смеле да се догађају и да је ово противзаконито понашање, те да тако и мора бити третирано“, закључио је Новаковић.

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић рекла је да је Вучић изгубио компас и да се понаша попут адолесцента.

„Слање хрчака и мишева у опозициону странку завређује да му одговоримо тако што ће наши изасланици однети председнику компас на Андрићев венац. То би било забавно када бисмо сви били у осмом основне. Није забавно имати председника чија је духовитост на нивоу адолесцента. Стварно је изгубио компас“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

 

Пренето из листа "Данас".