Народна странка

Алексић: Беливук је део Вучићеве организоване криминалне групе

Алексић: Беливук је део Вучићеве организоване криминалне групе

Потпредседник Народне странка Мирослав Алексић изјавио је да Вељко Беливук био само део само део организоване криминалне групе која управља Србијом и „чији шеф је председник Србије Александар Вучић“.

„Наводи о криминалним везама председника државе Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и министра полиције Александра Вулина су посао за истражне органе али чисто сумњам да ће се они бавити тиме, пошто је Беливук био члан Вучићеве групе“, рекао је Алексић листу „Данас“.

Алекић је додао да је навод из исказа Беливука, који је објавио портал Крик, да су чланови његове групе Вучића звали „шефе“, доказ да на врху криминалне пирамиде стоји председник државе.

„Овај Беливуков исказ је сигуран разлог зашто је у претходним данима на телевизији Пинк и у режимским таблоидима вршена пропаганда против Беливука, приказивани лешеви и одсечене ноге“, рекао је Алексић.

„Наравно да су они знали шта је Беливук изјавио и хтели су да предупреде то медијском пропагандом. Оно што забрињава јесте повезаност великог броја политичара из режима са кланом Беливука. До сада је то било на нивоу претпоставки, а сада смо из његовог исказа добили потврду да су у то умешани и Дарко Глишић, Александар Вулин и Ана Брнабић. У свакој нормалној земљи где функционишу институције и где постоји тужилаштво, поменути политичари би већ били приведени на саслушање“, истакао је Алексић.

Алексић је позвао тужилаштво „да га демантује“, односно да позове поменуте политичаре из врха власти да дају исказ, без обзира што се ради о наводима једног навијача и човека који је био део криминалних групација.

„Сетимо се како су испитивали на полиграфу генерала Родољуба Миловића, шефа УКП-а, зато што га је Дарко Шарић поменуо у свом исказу. Да ли ће и сада полиграфски бити испитани Александар Вучић, Александар Вулин, Ана Брнабић, Дарко Глишић и сви остали у ланцу“, упитао је Алексић.

Алексић је, поводом тврдње Беливука да је “извесни Александар Видојевић, звани Аца Рошави био веза са Вучићем“, подсетио да су у јавности и раније биле присутне фотографије на којима је Видојевић сликан са сином председника Србије Данилом Вучићем.

„Зашто би се син председника сликао са криминалцима“, упитао је Алексић.

„Српска напредна странка и њен председник сада врше пропаганду са циљем елиминације једног дела тог клана који је покушао да се отргне контроли“, рекао је Алексић.  

Алексић је додао да „су кренули да елиминишу Беливука оног момента када је можда хтео да се отргне контроли“.

„Цео случај, цела медијска пропаганда је управо у циљу елиминације једног дела тог мафијашког клана који управља Србијом“, истакао је  Алексић.

Алексић је рекао и да би се после оваквих оптужби сваки одговоран политичар повукао, али се од власти СНС-а могу очекивати само наставак пропаганде и покушаји пребацивања кривице на опозицију.

„Очекујем да ће рећи да су опозиција и Беливук на истом задатку јер је то спин који већ користе, што је ноторна лаж. Беливук је рекао да је члан Српске напредне странке од 2011. године. На то они из власти треба да одговоре. Ово је њихов унутрашњи обрачун. Али верујем да ће још једном покушати да залуде грађане, праве будале од народа Србије, понижавају нас и вређају достојанство“, навео је Алексић.

Алексић је додао и да лично може да посведочи да је Беливук био у служби режима, јер је видео њега и његове људе на протестима у јулу прошле године, када су грађане пребијали полиција и криминалне групе.