Народна странка

Алексић: Вучић и Информер понављају лажи за које је осуђен Српски телеграф

Алексић: Вучић и Информер понављају лажи за које је осуђен Српски телеграф

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић током седнице о Косову и Метохији „рециклирао лаж“ објављену у листу „Српски телеграф“ 2017. године, која је побијена на суду, а коју је објавио и данашњи „Информер“.

„Све што је могао да ми Вучић одговори у скупштини је да цитира ’Српски телеграф’ од 18. августа 2017. године, а који ми је исплатио одштету, управо због лажи које поново рециклирају Вучић и његов ’Информер’“, објаво је Алексић је на Твитеру, уз фотографију данашње насловне стране таблоида „Информер“ и уз најаву тужбе.

Виши суду у Београду донео је пресуду у којој се наводи да одговорни уредник „Независних дневних новина Српски телеграф“ Борис Вуковић и „Медијска мрежа д.о.о. Београд“ као издавач морају да исплате Алексићу 100.000 динара на име накнаде за душевне болове због повреде части и угледа.

Суд је утврдио да је „сасвим јасно да је ’Српски телеграф’“ у три броја „на најбруталнији начин, супротно било каквим начелима слободе штампе вређао част, углед и достојанство тужиоца“, као и да
„наведеним ’информисањем’ јавности грађани конзумирају лажне и нетачне информације о тужиоцу“.

Реч је о три текста, од којих је један са наднасловом „Мирослав Алексић опљачкао Општину Трстеник“ и насловом „Мутни послови Динкићевог председника“ од 17. августа 2017, затим 18. августа исте године – „Бивши челник Трстеника огрезао у криминал“ у наднаслову и с насловом
„Алексић с тастом опљачкао државу“ и 22. августа 2017. године с наднасловом „Алексић у Трстенику муљао где је стигао“ и насловом „Лопов и лажов“.

Алексић је навео да је му је одштета плаћена.

Алексић је раније тужио Вучића јер га је председник Србије „лажно оптужио да је крао гас у Трстенику и да је портпарол криминалаца“, јавио је Н1.