Народна странка

Понош: Вратићемо отете пензије, пензионери опљачкани за 800 милиона евра

Понош: Вратићемо отете пензије, пензионери опљачкани за 800 милиона евра

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је да је власт пензионерима „отела више од 800 милиона евра“, односно да је сваком пензионеру узето у просеку 1.130 евра, и да ће по промени власти тај новац бити враћен пензионерима или њиховим наследницима.

„Народна странка обећава пензионерима да ће им бити враћен отети новац. Они су најрањивија група од које је власт узела највише и тим новцем је покривала своје игранке“, рекао је Понош на скупштини Градског обора Народне странке Врање.

„Када се власт промени, свако ће добити оно што му следује – неко ће на суд, пензионерима или њиховим наследницима биће враћене отете пензије, а они који редовно, као политички аналитичари, гостују у јутарњим програмима телевизија са националним фреквенцијама, а примају плате у јавним предузећима, где ни не долазе на посао – они ће отићи на биро за незапослене“, додао је Понош.

Понош је навео да су оштећени и пензионери са пензијама испод 25.000 динара, јер им пензије нису повећаване у складу са законом.

„И њима су узели тако што им нису повећавали пензије. Сви пензионери су опљачкани“, рекао је Понош.
Понош је истакао да Народна странка има јасан став и о Косову и Метохији, и о Рио Тинту, и о свим важним питањима.
„Ми никоме не подилазимо и кажемо шта мислимо. Народна странка држи реч и са нама су сви начисто – и власт, и партнери из опозиције, и гласачи, и странци“, рекао је Понош.  

За председника Градског одбора Народне странке Врање изабран је Ђорђе Ристић.

„Врање може јачати само ако људи који га воде имају јасан и озбиљан план како да овај уснули град оживе и покрену. Једино довођењем озбиљних и дугорочних инвестиција у туризам може се зауставити исељавање младих људи из Врања. Ми имамо такав план и испунићемо га када преузмемо одговорност за управљање градом“, рекао је Ристић.

Потпредседник Извршног одбора Народне странке Ненад Милојичић рекао је да Народна странка има 120 одбора и повереништава широм Србије које воде људи који су стручни и остварени у својим професијама.

„Ускоро ћемо формирати одборе у Власотинцу, Црнићу, Медвеђи… Растемо из дана у дан и формираћемо и месне одборе у сваком селу“, рекао је Милојичић.