Народна странка

Понош: Вучић исекао гране судске и законодавне власти, влада безакоњем

Понош: Вучић исекао гране судске и законодавне власти, влада безакоњем

Потпредседник Народне странке и повереник Здравко Понош изјавио је да је председник Србије Александар Вучић исекао све три гране власти у Србији, које постоје само формално, што значи да влада „безакоњем и да он о свему одлучује, па је зато и одговоран за све“.

„Када се оголе ове гранчице које је Вучић исекао и сасушио биће свима јасније ко је главни кривац за све“, рекао је на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Обреновац Понош, који је и повереник Народне странке за Београд.

„У скупштини седе младе наде напредњака које су изашле из њихове ’академије’ и они су једнако достојни да буду посланици као и њихове старије колеге попут Марка Атлагића“, додао је Понош.

Понош је навео да су у Влади Србије министри људи које ретко ко познаје и за које је мало ко чуо.

„О њима се чује само кад се прославе неком скандалозно изјавом као сто је случај са министарком правде Мајом Поповић, која не зна да у Србији не постоји смртна казна“, рекао је Понош.

Понош је додао да у Србији не функционише ни правосуђе, и као пример је навео Закон о парничном поступку који власт планира да усвоји, а протежира га управо неупућена министарка правде.

За председника Општинског одобра Народне странке Обреновац изабран је Игор Васиљевић.