Народна странка

Јеремић: СНС Србију претворио у клептократску диктатуру

Јеремић: СНС Србију претворио у клептократску диктатуру

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је Србија за девет година власти СНС-а  од државе која је упркос свим проблемима била на путу да се придружи Европи, постала „клептократска диктатура у којој су жестоко девалвиране све вредности.

Јеремић је за лист „Данас“, упитан о „уласку режима СНС-а у десету годину власти, рекао да су бивши и активни мафијаши доспели у центар друштвених збивања као најутицајнији и најбогатији људи у Србији.

„Власт која је мандат почела обећањима да ће се обрачунати са корупцијом и организованим криминалом у Србији, за девет година је и криминал и корупцију довела до апсурдних размера, каквих нема буквално нигде у Европи“, рекао је Јеремић.

„Гасоводи и путна инфраструктура се граде без тендера, државна предузећа су буквално разорена, продаје се будзашто попљопривредно земљиште странцима и домаћим тајкунима, наркотици се производе на плантажама надомак престонице под директном заштитом људи из служби безбедности“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је „све то финансирано вртоглавим спољним задуживањем“.

„Дуг нам се у међувремену дуплирао, и приближава се астрономској суми од 30 милијарди евра“, рекао је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, навео је да се од обећања да ће бити поништени сви споразуми постигнути у статусно неутралном техничком дијалогу са Приштином стигло до Бриселског споразума и Вашингтонског споразума, који су потписани на највишем државном нивоу.

„Стање демократије и људских слобода драматично је назадовало, о чему говоре сви међународни извештаји. Све институције, осим председника Републике, потпуно су обесмишљене, а готово сви већи медији су под директном контролом режима“, рекао је Јеремић.

„Политички неистомишљеници се проглашавају за непријатеље народа и државе и излажу бескруполозној сатанизацији, чиме им се директно угрожава безбедност, као и њиховим породицама. Зато и не би требало да чуде катастрофални демографски показатељи, поготово када је реч о одласку младих и радно способних из земље“, закључио је Јеремић.

 

Фото: Филип Крајинчанић/Нова.рс