Народна странка

Јеремић: Обећавам власницима “Миленијум тима” да ће први бити ухапшени по промени власти

Јеремић: Обећавам власницима “Миленијум тима” да ће први бити ухапшени по промени власти

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће власници „Миленијум тима“ Иван Бошњак и Стојан Вујко по промени власти „бити први који ће се наћи иза решетака“, јер су створили највећу хоботницу која организовано пљачка новац грађана Србије.

„То им обећавам, а Народна странка и ја држимо дату реч. Ако побегну из земље, вратићемо их, биће ухапшени на неком аеродрому у свету по црвеној Интерполовој потерници Србије. Биће им одузето све, до последњег евра. Или ће опстати ’Миленијум тим’ или ћемо ослободити Србију, једно и друго не иду заједно“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Градског одбора Народне странке Краљево.

Јеремић је навео да је „Миленијум тим“ поднео нову тужбу против њега, којом захтева да суд председнику Народне странке забрани да јавно говори о тој компанији.

„То није могуће, нема шансе да престанем да говорим о њима. Само су ми пружили додатни мотив да на сваком месту  говорим о њиховим крађама. Једини начин да ме ућуткају је да плате да ме неко ликвидира“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да иза решетака морају бити сви који су државу и народ бацили на колена и опљачкали све што су могли, а када су опљачкали све у Србији, онда су почели да се задужују у иностранству „за нове милијарде које ће отети од будућих генерација“.

„Одузећемо им опљачкане милијарде – власницима ’Миленијум тима’, Звонку Веселиновићу, Николи Петровићу, породицама Вучић, Брнабић и Мали, и свим другим битангама који се у овом тренутку богате на рачун народа“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће будућа власт, коју ће предводити Народна странка, донети закон о мораторијуму на задуживање у иностранству, односно о забрани новог задуживања.

„Не треба нам новац из иностранства, довољно је да зауставимо крађу и биће више него довољно средстава. Колико се краде, јасно показују нове луксузне зграде које ничу широм Србије, које су заправо перионице новца. ’Београд на води’ је чисто прање пара, није то никаква инвестиција. Ту је могуће купити стан са кофером новца, а да вас нико не пита одакле вам паре. Србија је данас највећа перионица новца на Балкану, и то не само за паре украдене у Србији, већ и изван ње“, рекао је Јеремић.

 

Јеремић је подсетио да Србија данас дугује 30 милијарди евра, а да је дуговала 15 милијарди када је СНС дошао на власт.

„То речито говори колико лажу о ’златном добу’ и Србији као ’економском тигру’ и ’економском чуду’. Све те приче су засноване на задуживању од 15 милијарди евра, које ће враћати наша деца“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка „најоштрији и најдиректнији противник режима“ председника Србије Александра Вучића и да је зато „под највећим ударом“.

„Ударили смо по две кључне тачке директно у главу – миту о Вучићевој непобедивости и неустрашивости, када смо отишли у председништво и натерали му сузе на очи, као и на најважнији разлог постојања СНС-а, а то је богаћење кроз исисавање народног новца из буџета“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће на првим следећим изборима на којима буде учествовала Народна странка „режиму бити нанет ударац од којег се неће опоравити“.

Јеремић је истакао да је Народна странка демократски устројена партија и да у њој теку живе расправе о свим важним питањима за странку и државу и да на унутарстраначким изборима постоји више кандидата, док у осталим странкама „нема дебате нити политичког живота“.

„Народна странка ће трајати у предстојећим деценијама, и након што садашње руководство замени неко друго. Народна странка ће бити природна странка власти, као партија десног центра, часних људи, сељака, малих предузетника и људи који живе од свог рада“, закључио је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Краљево изабран је Стефан Станчић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је краљевачки одбор једна од најбоље организованих територијалних јединица странке.

"Пред нама је велики посао и морамо да много да радимо да бисмо победили на следећим изборима", рекао је Алексић.

Потпредседник Извршног одбора Народне странке Урош Ђокић рекао је да је у Краљеву број чланова повећан три пута у последње две године и да Народна странка јача и расте из дана у дан.

Станчић је навео да су за чланство у Народној странци потребни срце и образ, и додао да странку чине часни и храбри људи, од врха организације до сваког члана.