Народна странка

Јеремић: Власт пада у два корака, разбићемо привид непобедивости на следећим изборима

Јеремић: Власт пада у два корака, разбићемо привид непобедивости на следећим изборима

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће Србија „постати лудница“ ако и после следећих избора на челу државе остане човек који „није у стању да се контролише“, а приграбио је сву власт, и да је зато од пресудне важности да СНС-у на следећим изборима буде нанет ударац од којег се неће опоравити.

„Ако почетком 2022. године нанесемо ударац монолитности и привиду непобедивости режима, они неће дочекати на власти 2023. годину. Власт ће пасти у два корака, између којих ће проћи мање од годину дана“, рекао је Јеремић у Книћу, где је одржана изборна скупштина општинског одбора Народне странке.

„Власт СНС-а ће пасти, као што је свака власт пала, а то ће се десити када се људи одваже да иступе напред. Можете ‘гледати своја посла’, и чекати да вам вода стигне до грла, а стићи ће сигурно, пре или касније. Хајде да то не чекамо, и да им станемо на реп већ на следећим изборима. Штета за све нас и за Србију ће бити много мања, него ако будемо чекали да прође још један изборни циклус“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће Народна странка бити „ударна песница“ заједничких напора опозиције и грађана да дође до промена, али да је промена власти тек почетак, јер је циљ промена система.

„Вучић и СНС владају на страху, људи ћуте јер се боје да ће изгубити посао или породични мир. Да нема тога, ову власт би одавно однела мутна Марица. Реч је о апсолутној најгорој власти у новијој историји Србије, састављеној од најгорих људи“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће се „људи који чине режим разбежати као пацови када буде кренуо народни хук“.

„Једног дана ће говорити да никада нису ни прошли поред СНС-а, нећете моћи наћи никога ко признаје да је био члан Вучићеве странке, а данас их је 700.000“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је та странка „мотор опозиције“ и да су у њу упрти погледи грађана који су против власти и којих је много више од оних који је подржавају.

„У опозицији се рашчишћава жито од кукоља и види се ко су борци без калкулација и компромиса. Ми смо много напредовали и наш крвнички рад по целој Србији почиње да даје резултате“, рекао је Алексић.

„Све мање људи се плаши власти, а нарочито од када смо отишли у Председништво Србије, док се власт све више плаши одговорности на коју ћемо их позвати када их победимо. Владају већ десет година и они се сада плаше, јер знају шта су радили током тих десет година. Највећа већина људи из СНС-а на државним функцијама, од локалног нивоа до врха републичке власти, брутално су пљачкали и пунили своје џепове“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да ће по промени власти бити спроведен реваншизам заснован на закону и да ће Народна странка увек бити уз народ, и када разобличава „пљачку миленијума“ коју је починио „Миленијум тим“ и када „брани Србију од Рио Тинта“ и рудника литијума.

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић рекао је да „нестаје страх у Србији“ и да функционери и активисти те странке разговарају са грађанима широм Србије и да ће доћи у „свако село и свако домаћинство“.

„Приближавају се избори и Народна странка може да привуче људе. Ми ћемо победити, али можемо да победимо само ако се држимо као породица и бранимо сваког члана наше породице кога режим нападне. Солидарност ће нас довести до победе“, истакао је Новаковић.

За председника Општинског одбора Народне странке Кнић изабран је Радоје Цветић.

„Боримо се за промену ситуације у Книћу, где је успостављен модел власти по угледу да централну власт на републичком нивоу. Нећемо одустати док ово зло не најуримо и не скинемо га са грбаче народа“, закључио је Цветић.