Народна странка

Јеремић: Вучић ме је потпуно растројен вређао након што сам га позвао на дуел

Јеремић: Вучић ме је потпуно растројен вређао након што сам га позвао на дуел

Председник Народне странке Вук Јеремић и руководиоци те странке Мирослав Алексић, Борислав Новаковић и Владимир Гајић појавили су се данас у Председништву Србије након што их је председник Александар Вучић јуче јавно позвао на тучу.

„Вучић је сишао на пријавницу зграде председништва у видно растројеном стању. Окружен бројним обезбеђењем, нервозно ми се унео у лице и почео да ме пред сведоцима вређа најпримитивнијим уличарским речником“, рекао је Јеремић.

„Пошто је инсистирао на физичком обрачуну, понудио сам му да изађемо напоље, али за тако нешто није имао храбрости. Потом сам му понудио телевизијски дуел, на шта је он експлицитно одговорио да неће. После неколико минута неконтролисаног понашања се окренуо и отишао. Јасно је да није очекивао да би неко могао да се усуди да му закуца на врата и приупита га да ли је нормалан“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да се након данашњег „потпуно растројеног наступа Вучића“ боји за способност председника да обавља највишу државну функцију, јер „у неурачунљивом стању злоупотребљава моћ коју је противуставно концентрисао у својим рукама".