Народна странка

Гајић: Пашалић је некомпетентан за функцију заштитника грађана

Гајић: Пашалић је некомпетентан за функцију заштитника грађана

Посланик Народне странке и члан Одбора Скупштине Србије за правосуђе, државну управи и локалну самоуправу Владимир Гајић изјавио је данас за Фонет да су Милан Антонијевић и Милош Јанковић добри, солидни и компетентни кандидати за функцију заштитника грађана.

"Актуелни заштитник грађана је потпуно девастирао улогу и значај те важне институције. Пашалић је некомпетентан за ту позицију како у стручном тако и у етичком погледу. Свака промена ће бити напредак", оценио је Гајић.

"Мислим да су и Милан Антонијевић и Милош Јанковић добри кандидати. Они су добри правници, мислим да би обојица евентуални избор доживели и као личну част, а то би био значајан добитак и за преостале запослене у тој институцији, имајући у виду да је велики број стручњака напустио ову институцију због Пашалићевог бахатог понашања", рекао је Гајић.

Гајић је подсетио да је Пашалић прикрио од њега, као и од јавности, извештај заштитника у случају Александра Обрадовића о афери "Крушик", који је пријављен још крајем 2019. године, када је анализиран случај са становишта повреде људских права, пре свега од полиције.

„Имамо избор између два врло солидна и компетентна кандидата насупрот Пашалићу који не испуњава критеријуме“, закључио је Гајић.

Фонет