Народна странка

Гајић: Вучић нема легитимитет и мандат да се одрекне дела територије Србије

Гајић: Вучић нема легитимитет и мандат да се одрекне дела територије Србије

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас би Европска унија требало да зна да председник Србије Александар Вучић „нема легитимитет и мандат“ да се одрекне дела територије Србије.

„Кад-тад демократска Србија ће поништити сва његова признања, одговорне извести пред суд, а посредницима забранити заувек улазак у Србију. То вам гарантујемо својом чашћу“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да „Србија не мора да се придржава међународног јавног права ако га не поштује ни међународна заједница“.

„Тако ће бити оборен сваки издајнички акт. Када се такозвана међународна заједница не придржава међународног јавног права, нећемо се ни ми придржавати. Вучићеви акти биће анулирани вољом народа“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је преузео одбрану ухапшеног уредника портала Србин инфо Дејана Петра Златановића, који „одговара по старом бољшевичком вербалном деликту за који се наивно веровало да је превазиђен пре више од 30 година“.

„Златановић је наводно угрозио уставни поредак речима, отет је на улици и стављен је у ланце, а у јавности мук и громогласна тишина“, рекао је Гајић.