Народна странка

Народна странка Трстеник: Грађани победили породицу Турк на кружном току

Народна странка Трстеник: Грађани победили породицу Турк на кружном току

Председник Општинског одбора Народне странке Трстеник Владан Миодраговић изјавио је данас да су грађани те општине однели победу над локалном напредњачком влашћу која је после народног протеста обуставила радове на кружном току у том месту.

„Победа грађана је чиста као суза и није успео покушај председнице општине Трстеник Милене Турк да цео случај политизује и да одговорност за сопствену неспособност свали на леђа грађана и потпредседника Народне странке Мирослава Алексића, који је бивши председник општине“, рекао је Миодраговић.

Миодраговић је навео да градња кружног тока у Трстенику „нема никакве везе са политиком“, и додао да је потпуно јасно да су грађани хтели решење саобраћајног проблема, а да су „породица Турк и напредњаци који воде општину, као и сваки пут, покушали да прикрију сопствену одговорност“.

„Напредњачки режим ради искључиво на штету грађана, али је добра вест да му се ближи крај, јер сваки, па и најмањи притисак резултира његовим повлачењем пред народним незадовољством“, рекао је Миодраговић.  

У Трстенику су обустављени радови на кружном току, пошто су грађани протестовали јер је било предвиђено укидање тротоара који су користили деценијама.

Милена Турк је потом рекла да је нађено ново решење за кружни ток, а да је Алексић одговоран за то што је 2021. године требало да се спроведе лоше решење, јер је пројекат урађен 2013. године, када је он био председник општине.