Народна странка

Јовановић: Нови Вучићев покрет је покварењаштво и замајавање народа

Јовановић: Нови Вучићев покрет је покварењаштво и замајавање народа

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да за грађане Србије и државу није важно како ће се звати нова организација председника СНС-а и Србије Александра Вучића Вучићева и какву он мимикрију спрема, јер је реч о „политичком замајавању, покварењаштву и скривању иза патриотских фраза док се спрема да поцепа тапију Србије на Косово и Метохију, односно на издају“.

Јовановић је поводом Вучићеве изјаве да ће нови државни покрет бити „једина српска опција“, рекао за портал листа „Данас“ да то „изговара човек који последњих десет година разара српско друштво“.

„Осиромашује државу, осиромашује народ док од својих кумова и окружења прави богату и повлашћену елиту за коју не важе закони и правила као за обичног човека, а сада се спрема и за издају и одрицање од Косова и Метохије“, навео је Јовановић.

На питање да ли постоји бојазан да се после формирања новог покрета сва опозиција третира као противник државе, Јовановић је одговорио да је Народна странка опозиција и никако није противник државе.

„То је таргетирање политичких противника у радикалском маниру. Код Вучића је стил, радикалски стил, константа, а ставови су му промењиви“, закључио је Јовановић.