Народна странка

Јовановић: Власт генерише лудило и агресију јер је неспособна да се носи с кризом

Јовановић: Власт генерише лудило и агресију јер је неспособна да се носи с кризом

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да власт нема одговор на стање у држави после два масовна убиства која су означила „судар са пропашћу државе“ и да због тога стотине хиљада грађана протестује и тражи промену ненормалног стања у друштву.

„Влада Србије је неспособна да се носи са кризом, јер је власт генерисала насиље у претходних 10 година. Власт је уплашена јер има стотине хиљада људи на протестима ’Србија против насиља“ и своју неспособност покушава да прикрије политизацијом захтева и агресивним и потпуно непримереним наступом у скупштинској расправи“, рекао је Јовановић телевизији Н1.

„Министар унутрашњих послова Братислав Гашић мора да буде смењен због неспособности. У извештају о којем се расправља у скупштини стоји да је 600 полицајаца јурило масовног убицу из Младеновца, који је ухапшен пошто је таксиста јавио да га је одвезао до Крагујевца. Да није било таксисте, не би га ни ухапсили“, додао је Јовановић.

Јовановић је навео да се у Прибоју пре неколико дана догодило убиство и да убица још није ухапшен, а и „министар Гашић је ишао у Прибој да га јури, али без успеха“.

„У центру Београда, у општини Врачар, недавно се догодило пушкарање. Држава је претворена у Колумбију и догађају се мафијашки обрачуни на улицама и насиље које систем не може да реши, јер система ни нема“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су захтеви грађана на протестима „Србија против насиља“ људски, јер народ тражи нормализацију стања у држави и да „трагедије буду позив на буђење из лудила“.

„Тражимо смењивање чланова Савета РЕМ-а јер је то тело оружје власти за контролу медија. Оливера Зекић је генератор таквог понашања и стања у медијима и она мора да буде склоњена. Телевизије Пинк и Хепи морају да изгубе националне фреквенције јер су то тровачнице народа на којима се промовишу насиље и криминал“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да је председница Владе Србије Ана Брнабић псовала шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића и „из њене комуникације исијава агресија којом покушава да прикрије неспособност“.

Посланик и портпарол Народне странке је навео да се председник Скупштине Србије Владимир Орлић „понаша као васпитач, а он је само спикер чија је улога да води седницу“.

„Владајућа већина намерно одуговлачи седницу скупштине, уместо да сада расправљамо дан и ноћ док не дођемо до закључака. Има, међутим, наговештаја да би расправа могла да се закључи пре него што се одржи расправа по свим тачкама дневног реда“, рекао је Јовановић.

„То би било веома опасно и представљало би озбиљно кршење закона. Позивам власт да одустане од такве намере“, закључио је Јовановић.