Народна странка

Јовановић: Пинк и Хепи сипају мржњу, насиље и зло, одузети им националне фреквенције

Јовановић: Пинк и Хепи сипају мржњу, насиље и зло, одузети им националне фреквенције

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да су захтеви грађана на протестима „Србија против насиља“ оправдани и да морају бити одузете националне фреквенције телевизијама Пинк и Хепи, јер власт преко њих и таблоида које контролише „пуних 10 година сипа мржњу, насиље и зло“.

„Направили сте ’Радикалске таласе’ од телевизија са националном фреквенцијом, а од таблоида које контролишете направили сте ’Велику Србију’. Трујете народ од раног јутра. На Хепију од 5 ујутру крећу теорије завере и надрилекари, а онда на Пинку следи лудило Јоване Јеремић код које гостују председник и премијерка, и потом Кристијан Голубовић објашњава како професионално убити човека. То ви сипате грађанима Србије“, рекао је Јовановић на седници Скупштине Србије.  

„Зато су на улицама стотине хиљада грађана, а ви то игноришете у својој препотентности, због које се окупља све више грађана. Они траже просте ствари – укидање фреквенција Пинку и Хепију, смењивање Братислава Гашића и Александра Вулина и руководства РЕМ-а и забрану таблоида који промовишу насиље и криминал“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да се Србији са два масовна убиства догодио трагични судар са пропашћу и то тамо где није смео да се догоди – убијена су невина деца.

„Ако гробови те деце нису довољни да се ово лудило и зло зауставе, онда би требало да вас је срамота. Друштво и даље у шоку и питамо се какво је ово време, зла, насиља и ништавила. Овај трагичан судар са пропашћу друштва би требало да нас освести и да власт испуни оправдане захтеве грађана“, рекао је Јовановић.

„Кажете ’тајкунски медији’, па где ћете веће тајкуне од власника Пинка Жељка Митровића и власника Хепија Предрага Ранковића Пецонија“, упитао је Јовановић.

Јовановић је поручио Митровићу да греши ако мисли да ће после промене власти „неко опет сести да свира клавир на Пинку“ и да ће поново све бити заборављено.  

„Пинк, Хепи и таблоиди под контролом власти као узоре промовишу криминалце, лудаке, покварењаке, проститутке и старлете. То је атмосфера коју креира власт. Неколико фактора утиче да неко почини злочин, генетика, структура личности и окружење, односно атмосфера у друштву, а видимо какву атмосферу креира власт преко својих медија“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да су представници СНС-а на седници скупштине показали примитивизам и насиље, а првенствено председница владе Ана Брнабић која је вређала шефа посланичке групе Народне странке Мирослава Алексића и ударала у микрофон.

„На протесте ’Србија против насиља’ долази огроман број младих људи. Предлажем да студенте и ученике средњих школа доведемо на балкон скупштинске сале да виде како изгледају седнице парламента и како се ви понашате“, рекао је Јовановић посалницима владајуће већине.

 

ВРХ СНС-а ЈЕ ОРГАНИЗОВАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА, СУДНИЦЕ ЋЕ БИТИ МАЛЕ

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да је врх СНС-а организована криминална група за коју ће после промене власти бити „мале суднице судова у Србији“.

„Постоје, међутим, зграда телевизије Пинк и зграде других институција у којима ће моћи да им буде суђено“, рекао је Јовановић.

Јовановић је демантовао наводе посланика СНС-а Небојше Бакареца да се против председника Народне странке Вука Јеремића води било какав процес у САД.

„Никакав процес се не води против Јеремића у Америци, али ће врх СНС-а сигурно имати процесе у Србији по промени власти“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да власт нема одговор на оправдане захтеве грађана који се окупљају на протестима „Србија против насиља“, који траже смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина и чланова Савета РЕМ-а, као и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи и забрану таблоида који промовишу насиље, криминал и шире зло и мржњу.