Народна странка

Јовановић: Наступ опозиције у више колона би збунио бираче

Јовановић: Наступ опозиције у више колона би збунио бираче

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да опозиција „не сме да збуњује бираче“ изласком на изборе у више колона, ако одлучи да на њима учествује, и да не би остварила добар резултат ако би наступила на више листа.

„Немамо право да показујемо неодговорност и говоримо о међусобним разликама у опозицији док криминализована диктатура уништава државу, задужује је, све поскупљује, и смеје се у лице грађанима. Само јединствени можемо да склонимо зло које се надвило над Србијом“, рекао је Јовановић за канал „Србин инфо“.

Јовановић је истакао да се јединство опозиције заснива на договору три кључне опозиционе партије, Народне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке, а да потом и остали могу да се прикључе том блоку.

„Још нисмо донели одлуку о изласку на изборе, јер је прво неопходно да се постигне договор о јединству опозиције, па да онда одлучимо да ли ћемо заједно излаћи на изборе или их заједно бојкотовати“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да ће искуство локалних избора у Неготину, на којима је Народна странка самостално освојила 13 одсто гласова, помоћи у доношењу одлуке да ли ће опозиција учествовати на изборима или не.

„Одбрана изборне воље грађана биће најважнија ако одлучимо да учествујемо на изборима. СНС не занима изборна воља грађана и спреман је на све зарад опстанка на власти, па и на бруталну крађу гласова. Народна странка има развијену страначку инфраструктуру од 118 одбора широм Србије, што ће бити веома важно за контролу избора и одбрану изборне воље грађана“, рекао је Јовановић.

Јовановић је најавио да ће правни тим Народне странке поднети кривичне пријаве против полицајаца који су у Неготину „отворено кршили закон и били у служби крађе гласова у корист СНС-а“.

„Полицијом је током изборног дана у Неготину командовао начелник Полицијске управе Бор Бранислав Стојадиновић. Униформисана полиција је била директно у служби крађе гласова и чинила кривична дела, што се раније није догађало. У кооридинисаној акцији привођени су чланови Општинске изборне комисије и контролори из редова Народне странке, противзаконито и без образложења, а после неколико сати су пуштани, али су за то време гласачке кутије биле небрањене“, рекао је Јовановић.