Народна странка

Јовановић: Пронаћи нападача на репортера Фонета, режим покренуо кампању против новинара

Јовановић: Пронаћи нападача на репортера Фонета, режим покренуо кампању против новинара

Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић данас је најоштрије осудио напад на репортера Фонета Марка Драгославића и позвао надлежне органе да хитно пронађу и процесуирају нападача.

„Ово је један у низу напада на новинаре који су постали свакодневни широм Србије. Напади, ухођење, застрашивање и угрожавање безбедности новинара су крајње забрињавајући“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су учестали напади на новинаре последица атмосфере за коју су лично одговорни председник Србије Александар Вучић, председница владе Ана Брнабић и функционери СНС-а на државним функцијама, јер они „свакодневно таргетирају новинаре чије им се извештавање не свиђа и не уклапа се у њихову партијску пропаганду којом се баве више него државним пословима за које их грађани плаћају“.

„Режим је истовремено покренуо кампању застрашивања новинара јер покушава да ућутка све критичке гласове како би у атмосфери страха покушао да прикрије историјску издају Косова и Метохије коју Вучић увелико спрема“, рекао је Јовановић.

Јовановић је подсетио да је само током прошле године забележено више од 110 напада на новинаре у Србији.

Драгославић је нападнут током скупа „Студенти за Косово“.