Народна странка

Доклестић: Режим покушава да спречи референдум о Косову и Метохији

Доклестић: Режим покушава да спречи референдум о Косову и Метохији

Председник Народне скупштине Републике Србије г-дин Владимир Орлић покушава да опструише иницијативу Народне странке за расписивање обавезујућег референдума на којем би се грађани изјаснили о такозваном „француско-немачком“ плану за Косово и Метохију.

Господин Орлић, као што смо и очекивали, опструкцијом покушава да спречи исказивање јасне народне воље, јер је свестан да је огромна већина грађана против овог плана.

Из одговора који је председник Народне скупштине доставио Народној странци на званичну иницијативу за расписивање референдума, јасно произлази да он сматра да статус Косова и Метохије није питање од „општег значаја“ за које члан 10. став 3. Закона о референдуму и народној иницијативи предвиђа могућност расписивања референдума.

Народна странка сматра да је питање територијалне целовитости питање од највишег државног и националног, па самим тим и општег значаја.

Никакве опструкције, ни од господина Орлића нити од других представника режима, неће нас спречити да скупимо потписе потребне за расписивање обавезујућег референдума, како би народ одлучио о такозваном „француско-немачком“ плану за Косово и Метохију.

Ниједна легитимна и демократска власт се не плаши гласа народа. Власт која се плаши гласа народа је ненародна и нелегитимна власт, која зна да спроводи политику која нема подршку грађана.  

 

Др Слободан Ј. Доклестић
председник Правног савета Народне странке