Народна странка

Ковачевић напустио седницу Одбора за културу и информисање: СНС већина гура проблеме под тепих

Ковачевић напустио седницу Одбора за културу и информисање: СНС већина гура проблеме под тепих

Посланик Народне странке и председник Одбора Скупштине Србије за културу и информисање Синиша Ковачевић напустио је данас седницу одбора пошто је СНС већина гласала да се не расправља о предложеној тачки дневног реда „стање у српском новинарству“.

„Нећемо стићи нигде ако ћемо перманентно доживљавати терор већине којим ће се социјални феномени гурати под тепих. Сведоци смо да је један новинар пребијен, сведоци смо… и тако даље и тако даље. Сматрам да је више него потребно да се о томе изјаснимо, уважавајући све те социјалне феномене који, дакле, дефинишу слободу као идеју, слободу као став“, рекао је Ковачевић.

„Ја као човек који гаји одређену врсту ставова према слободи мишљења и слободи говора не могу више остати на овој седници, извињавам се вама који сте дошли“, додао је Ковачевић.

Посланик СНС-а и потпредседник одбора Небојша Бакарец предложио је да тачка „стање у српском новинарству“ буде скинута са дневног реда јер „нису поднети материјали за ту тачку, па се расправа може претворити у пљуваоницу“, и већина у одбору је гласала за тај предлог.

„Није била потребна никаква административна припрема стручних служби јер смо сви сведоци да новинари из Србије морају да буду релоцирани, како се то колоквијално каже. Јуче је релоциран још један“, рекао је Ковачевић.

„Слободна мисао се транспонује у слободну реч, ако нема слободне речи, нема слободе“, објаснио је Ковачевић.

Седницу су напустили и чланови одбора из опозиционих странака.