Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Тужилаштво да саслуша Вучића и Вулина

Санда Рашковић Ивић: Тужилаштво да саслуша Вучића и Вулина

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да Тужилаштво за организовани криминал требало да саслуша председника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Александра Вулина поводом навода Вељка Беливука и Марка Миљковића, окривљених за више сурових убистава, да су се виђали са председником и министром.

„Замислите да је Беливук рекао да се састајао са неким од лидера опозиције, тај би за 15 минута доведен и саслушан у тужилаштву. Иако би Беливук и Миљковић могли и да измишљају, било би нормално да тужилаштво саслуша Вучића и Вулина. Нека Вучић и Вулин наступе у тужилаштву са истом лакоћом са којом су наступили на телевизији Пинк“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Санда Рашковић Ивић је навела да је Беливуков клан „настајао и растао за време Вучићеве власти“, а да Вучић није дао кључне одговоре о томе.

„Није довољно жртвовати Небојшу Стефановића, потопити га и тако опрати руке. Власт је слизана са мафијом, а не пада. Стефановић је виђен да буде жртвован и он има много путера на глави, тресу га криминалне афере, али су његова сазнања таква да не могу лако да га смене“, рекла је Сандар Рашковић Ивић.

„Беливук је члан СНС-а од 2011. године, он и његови момци су ’средили’ трибину и дисциплиновали, односно тукли све који су викали против Вучића, били су на инаугурацији Вучића и то само неколико месеци након што су пуштени из притвора за убиство каратисте Властимира Милошевића на шинама у 27. марта, дејствовали су на протестима у јулу 2020. године...“, закључила је Санда Рашковић Ивић.