Народна странка

Посланице Народне странке: Покренути расправу у парламенту због учесталог убијања жена у Србији

Посланице Народне странке: Покренути расправу у парламенту због учесталог убијања жена у Србији

Посланице Народне странке у Скупштини Србије Санда Рашковић Ивић и Славица Радовановић покренуле су, поводом учесталог убијања жена, иницијативу за одржавање скупа о фемициду, пошто су од почетка године у Србији настрадале 33 жене.

„Будући да је ово надстраначко питање, сматрамо да би око ове теме требало да се окупе посланице и посланици из свих посланичких клубова Народне скупштине, као и представници надлежних институција и невладиног сектора који се овом темом бави“, навеле су Санда Рашковић Ивић и Славица Радовановић у допису који су послале председнику Скупштине Владимиру Орлићу и свим посланичким групама у парламенту.

Посланице Народне странке су истакле да би панел о фемициду требало да буде одржан у просторијама Скупштине Србије у другој половини новембра, када ће почети дани активизма против насиља у породици.

„Учесталост и суровост убијања жена у Србији намеће потребу да се о овом озбиљном проблему континуирано разговара с циљем изналажења нових решења и побољшања досадашњих“, навеле су Санда Рашковић Ивић и Славица Радовановић.