Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Избор Орлића и његове „женске верзије“ не слуте на добро

Санда Рашковић Ивић: Избор Орлића и његове „женске верзије“ не слуте на добро

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да се на конститутивној седници парламента у понедељак одмах видело да се ствари у скупштини неће мењати онако како су се сви у Србији надали - да ће моћи да се постигне парламентарна, аргументована дебата.

"Сама реакција напредњака на кратку, језгровити, господствену лекцију професора Јанковића, са добацивањем, лупањем и ужасном буком јасно је рекла шта се спрема", рекла је Рашковић Ивић телевизији Н1.

„Сам избор Владимира Орлића за председника Скупштине и Сандре Божић за потпредседницу не слуте на добро. Орлић и његова ‘женска верзија’ познати су по дрскости, свађалаштву, упадању у реч, вређању и замени теза. Доводити такве људе да воде парламент некако мени не даје наде да ће он изгледати много другачије од оног од 2016. до 2022. године. Од 2020. до 2022. то је био једнопартијски парламент са неколико сателита и више је личио на Главни одбор СНС, са њиховим гостима“, рекла је Рашковић Ивић у Новом дану Н1.

Негодовање због говора Јанковића је, како је рекла, јасан сигнал да режим и његови представници у парламенту не трпе ни најдобронамернију, очинску, назнаку критике.

„Јанковић је говорио у славу парламенту и о опасности да се он развласти и падне у руке једног човека. Друго је то што су се они препознали да је њихов газда једина институција овде, која је парламент и влада све остало“, истакла је Рашковић Ивић.

Оценила је да би било добро да режим и његови представници престану да од опозиције праве непријатеље и да на примедбе и предлоге опозиције реагују нормално, да слушају, размисле и онда се аргументовано успротиве или сложе с оним што је речено.

„Ми ћемо се као опозиција трудити да све што је добро за Србију аргументовано одбранимо и да наметнемо и нека своја решења, а на грађанима је да то и виде“, казала је посланица НС и додала да је на власти у парламенту да „ставе прст на чело“ и подсетила да су уз сву медијску блокаду, мрак, притиске и застрашивања, изгубили пола милиона гласова што је много.

„Ми смо већ направили координацију са неколико странака и покрета. Има нас 35 посланика који ћемо коориднисано деловати у смислу тема од кључног значаја као што су Косово и Метохија екологија… Ми смо изразито против Рио Тинта и прекопавања, тровања Србије. Не бору и литијуму не само у случају Рио Тинта, већ за било какве друге фирме. Ту ће бити и координација око здравствених тема, доступности здравствене службе, око економије…Има пуно ствари које нас спајају и око којих ћемо деловати јединствено“, каже посланица Народна странка.

Подржаваће, како је додала, и друге активности за које мисле да су добре за грађане Србије који буду долазиле од странака из опозиције, „јер је режим и власт потпуно дискредитовала саму себе и показала да су њене активности биле углавном усмерене на лично богаћење, застрашивање и замагљивање јавности.

Она је нагласила да и последња „хистерија“ на северу Косова која је трајала два дана се не може рећи да је нешто што се догодило на добробит српског народа на КиМ и грађана Србије.

„Жена сам која је и поред свега оптимиста, али тешко ми иде оптимизам у овом случају. Мислим да нас чекају тешка борба, велика искушења и да избор председника и потпредседнице из СНС-а и председника посланичког клуба говоре о томе да неће бити мира и парламентаризма међу маслинама и да ће се наставити једна ружна пракса која је постојала од 2016. до 2020. године. Спремни смо да укрстимо аргументе и надамо се да ће нам прилика бити пружена“, рекла је Рашковић Ивић.

 

Преузето са портала Н1

Фото: Н1