Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Опозиција је јединствена и то се мора очувати

Санда Рашковић Ивић: Опозиција је јединствена и то се мора очувати

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да ће име председничког кандидата опозиције бити објављено средином фебруара, односно око Сретења.

„Опозиција је јединствена и није у кризи. Сигурна сам да ће се очувати јединство опозиције, јер то грађани желе и очекују од нас, а са друге стране, јединство опозиције је нешто чега се режим плаши“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.  

Санда Рашковић Ивић је додала да би, по њеном мишљењу, одлични кандидати били и бивши гувернер Народне банке Србије Дејан Шошкић и адвокат Божо Прелевић, и да се „разговарало и о тим именима“.

Потпредседница Народне странке је додала да је став да се још не објављују имена кандидата за градоначелника Београда и председника Србије.

„Зашто трпети блаћење дуже и испитивати носивост на фрустрације? Режим ће покренути своју пропагандну машинерију против кандидата чим његово име буде објављено. Кампања ће бити блатњава и требало би навући каљаче да се човек не укаља до очију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је подсетила да је Народна странка на страначкој скупштини једногласно одлучила да се противи предложеним променама Устава Србије, а да би грађани по својој савести требало да одлуче да ли ће 16. јануара изаћи на референдум.

„Они који изађу на референдум, требало би да гласају против. Предложени амандмани на Устав ће још горе увући судску грану власти у режимске воде“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да пропагандни филм аутора Томислава Ловрековића, у којем су челници опозиције и неки новинари означени као завереници који хоће да убију председника Србије Александра Вучића, емитован на телевизији Пинк и другим телевизијама са националним фреквенцијама, представља „најцрњу пропаганду гебелсовског типа“.

Ловрековић, који се представља као новинар, познат је по вређању и псовању потпредседника Народне странке Борислава Новаковића у центру Новог Сада, као и по другим инцидентима током којих се понаша неконтролисано и вређа и напада представнике опозиције.