Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић предао и српске таблице, нови уступак самопроглашеном Косову

Санда Рашковић Ивић: Вучић предао и српске таблице, нови уступак самопроглашеном Косову

Посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Србије Александар Вучић учинио „нови уступак Аљбину Куртију и нову предају“ властима самопроглашеног Косова, јер је пристао да Срби са севера Косова и Метохије „у догледно време“ морају да замене регистарске таблице на аутомобилима таблицама које издају приштинске власти.

„Грађани Србије поново нису детаљно упознати шта се договара у њихово име, а тиче се директно њихове коже, нарочито Срба са Косова и Метохије, али сва је прилика да ће Вучић још једну предају приказати као да је извојевао ’нову велику победу’, јер ће КМ таблице морати да замене РКС таблицама самопроглашеног Косова“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је додала да ће власници аутомобила који се први пут региструју „морати да одмах прихвате РКС таблице“.

„То, међутим, није најгоре, јер се чини да ће се Заједница српских општина (ЗСО) пребацити из Бриселског споразума, који је мртав, у немачко-француски предлог, и да ће се ЗСО ту решавати, а то значи мрвице за Србе у оквиру самопроглашеног Косова“, закључила је Санда Рашковић Ивић.