Народна странка

Алексић: Тужилац Стефановић штити криминал, зато је сменио тужитељке које су раскринкале крађу у ЕПС-у

Алексић: Тужилац Стефановић штити криминал, зато је сменио тужитељке које су раскринкале крађу у ЕПС-у

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да виши тужилац у Београду Ненад Стефановић „штити корупцију и криминал у који је умешан режим“ и да је зато сменио тужитељке Бојану Савовић и Јасмину Пауновић које су радиле на случају крађе 7,5 милиона евра из ЕПС-а.

„Позивам министарку правде Мају Поповић и Високи савет тужилаштва да хитно исправе самовољу и стаљинизам које спроводи Стефановић. Он је сменио две тужитељке зато што су радиле свој посао по закону и притом је брутално слагао да су оне тражиле да буду скинуте са предмета. Уместо да буду награђене, оне су смењене“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је навео да је Бојана Савовић смењена јер се супротставила Стефановићу, и подсетио да су по налогу две смењене тужитељке ухапшени осумњичени за малверзације у ЕПС-у.

Шеф посланичке групе Народне странке је истакао да „нема великих предмета корупције“ од када је на чело београдског тужилаштва дошао Стефановић, и да се он обрачунава са свима који неће да буду део „његовог клана“ у којем су и његове сараднице Бранкица Марић и Жељка Николаидис.

„Жељка Николаидис се обрачунала са инспектором Слободаном Миленковићем, који је открио највећу плантажу марихуане на ’Јовањици’ и због тога је изложен прогону, уместо да буде награђен. То се догађа по целој Србији, па је тако инспектор Милан Вукомановић из Крагујевца смењен јер је открио велике неправилности у трговини оружјем“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се Стефановић не чини ништа да судски епилог добију афере ПКБ, Телеком, Крушик, Савамала…

„Стефановић не служи народу него режиму и обрачунава се са онима који раде по закону и неће да ћуте о криминалу“, рекао је Алексић.