Народна странка

Алексић: Није суштина у извештају РЕМ-а, него када ће у затвор они који крше закон

Алексић: Није суштина у извештају РЕМ-а, него када ће у затвор они који крше закон

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић да у скупштини не би требало да се расправља о извештају РЕМ-а него о томе када ће ићи у затвор они који не спроводе закон, јер је РЕМ кршењем закона омогућио непрекидну промоцију насиља и криминала на телевизијама са националним фреквенцијама.

„РЕМ ћути док ваш идеолог Миломир Марић витла пиштољем на телевизији Хепи, па пита Ненада Чанка да ли би убио Војислава Шешеља, а овај одговара да би га убио. Кристијан Голубовић на Пинку држи предавање као професионално убити човека, и тако по цео дан. У тим фабрикама мржње смењују се опскурни ликови који прете и блате људе – Драган Ј. Вучићевић, Шаша Миловановић, уредници листа Ало, Објектива…“, рекао је Алексић на седници Скупштине Србије.

„И сада би ми требало да разговарамо о извештају РЕМ-а. Не, него о томе када ће у затвор они који крше закон“, навео је Алексић, и додао да ће власт морати да испуни захтеве грађана истакнуте на протестима „Србија против насиља“.

Алексић је истакао да се чланови Савета РЕМ-а не старају о поштовању закона и да је свима јасно да РЕМ не ради свој посао по закону.

„Тамо сте нашли довољно бескпрувулпзне особе, попут Оливере Зекић, које су спремне да продају за све зарад мтрвица за стола од великог вође који купује људе. Окривљујете опозицију и људе који 11 година немају везе с влашћу, говорите о припадницима бившег режима, а пола вас је дошло у СНС из других странака. Нисте дошли због идеологије него због пара и привилегија, а неки и да би побегли од одговорности. Само су вам паре и власт важни и баш вас брига за грађане и државу“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да одговорност после два масвона убиства морају да сносе људи који доносе одлуке и који су на власти.

„Ваша одогвонсот је велика, јасна и недељеива и не можете је пренети на грађане“, рекао је Алексић.  

„Не заборавите да се стотине хиљада људи који протестују боре и за вас и за вашу децу и за сваког грађанина, боре се за другачији ситем и вредности и за све сурптно од онога што ви подржавате. Сада то не схватате, али схватићете брзо када вам постане јасно да се руши ваша кула од карата“, додао је Алексић.

Алексић је навое да у Закону о електронским медијима, о чијем би поштовању требало да се стара РЕМ, стоји да се „не сме лишити могућност праћења догађаја од посебног значаја за све грађане“, и да се на телевизијама Пинк, Хепи, Б92 и Прва „омаловажавају грађани који недељама протестују и боре се за права своје деце“.

„У закону јасно стоји да се регулатор, а то је РЕМ, стара да програмски садржај пружаоца медијске услуге не садржи информације којима се подстиче, на отворен или прикривен начин, дискриминација, мржња, насиље…“, рекао је Алексић.

„Да ли ви верујете да се Пинк и Хепи придржавају закона? Има ли неко међу вама да у то верује? Ћутите, сагли сте главе, јер свесно наносите грађанима штету да бисте ви били на власти. Прече су вам ваше фотеље од живота грађана Србије. Прогоните свакога ко је каже реч критике о власти, нападате полицајце, а браните Николу Петровића, Звонка Веселиновића, Петра Панића Пану, Милана Радоичића, Вучић на телевизији брани Предрага Колувију и каже ’па шта ако су му нашли тону дроге’. Е, то сте ви“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да ће „режим СНС-а у бити упамћен по криминалу и и мафијашком управљању државом".

„Ви знате да ћете на слободи опстати онолико колико будете на власти“, закључио је Алексић.