Народна странка

Алексић за Бету: Због прихватања европског предлога угрожена цела Србија

Алексић за Бету: Због прихватања европског предлога угрожена цела Србија

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће због прихватања Предлога ЕУ о нормализацији односа Косова и Србије бити угрожена цела Србија, а не само Косово и Метохија и да је потребно уједињење људи који су спремни да спрече све ово што намерава да уради Александар Вучић.

"Он то предано и тихо ради кроз једну пузајућу предају, свих десет година, од момента кад је дошао на власт, па преко Бриселског споразума. Ово је круна свега што је радио, а покушавајући да представи себе као патриоту и великог борца што је велика лаж и манипулација", рекао је Алексић за Агенцију Бета и истакао да ово није питање партија, већ свих грађана који воле ову земљу.

Алексић је истакао да је сада потпуно јасно зашто Вучић није хтео да прихвати предлог Народне странке да парламент усвоји документ да је против признања независности и против чланства Косова у Уједињеним нацијама.

"Вучић је говорио о црвеним линијама али није био никад спреман да се то усвоји у парламенту, јер је још тада био спреман да наруши српски државни интерес", рекао је Алексић.

Он је додао да ће Народна странка сутра на седници председништва заузети званичан став и одговор на позив Новог ДСС, Двери, Заветника и ПОКС-а да се, уколико Вучић не поднесе оставку, организује велико национално окупљање.

 

Бета