Народна странка

Алексић: Ни Пабло Ескобар није имао заштиту какву Вучић пружа Колувији

Алексић: Ни Пабло Ескобар није имао заштиту какву Вучић пружа Колувији

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је „режим упрегао цео систем како би легализовао организовани криминала“ и случаја „Јовањица“ тако што покушава да рехабилитује шефа организоване криминалне групе Предрага Колувију, окривљеног за највећу производњу марихуане у Европи, а да истовремено за државни удар оптуже полицајце, медије и опозиционе политичаре који су указивали на криминал.

„То није виђено на целој планети, ни Пабло Ексобар није имао подршку председника Колумбије, а Колувија има подршку председника државе Србије Александра Вучића, који Колувију јавно брани и тврди да тона марихуане није ништа страшно“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре испред Тужилаштва за организовани криминал.

Алексић је навео и да министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је био Колувијин гост на „Јовањици“, јавно брани људе који заменом теза желе да све представе као државни удар, уместо да стане на страну својих полицајаца.

„Спроводи се терор над полицајцима, које хоће и трећи пут да терају на полиграф и да их оптуже да руше државу и поредак, уместо да их награде што су открили највећу производњу марихуане у Европи“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да је Колувија извршилац, а да су главни у том послу били људи из врха власти.

“Вучић је својом одбраном Колувије поручио сваком нарко дилеру да има заштиту председника државе. Ко ће данас у Србији да се обрачунава са организованим криминалом ако га брани председник државе“, упитао је Алексић.

Алексић је позвао Вучића да не увлачи опозиционе политичаре који указују на криминал у унутарпартијске проблеме СНС-а, него да своје проблеме решавају међу собом.

„Ти си, Александре Вучићу, одговоран за све твоје људе, јер си их ти лично поставио. Да ли ти је Небојша Стефановић добар или није, то решите сами. Шта је улога Дијане Хркаловић – решите сами. Ми хоћемо да вас на изборима победимо са грађанима Србије и да вас пошаљемо у затвор да одговарате за све оно што сте урадили Србији. Ми са вама немамо ништа, наша је обавеза да се боримо против овог лудила у које сте нас данас увели“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао да ли Дијана Хркаловић није ухапшена зато што је „на специјалном задатку“ и да ли она уцењује Вучића или ради за њега.

„Шта је улога Мирка Шкера, начелника Безбедносно-информативне агенције за Београд у време када је откривена ’Јовањица’, и да ли се он дописивао са Колувијом и са њим ручао по београдским ресторанима. Зашто Шкеро није обухваћен оптужницом и да ли је он веза до политичара и политичког врха Србије“, додао је Алексић.

Алексић је показао пано са „сликама црне и беле Србије“, на којем су на црној страни тврдње Колувије и његовог адвоката и посланика СНС-а Владимира Ђукановића, а на белој оно што се, како је истакао, заиста догодило.