Народна странка

Алексић: Разапињу Миленковића као што су разапињали Оливера Ивановића

Алексић: Разапињу Миленковића као што су разапињали Оливера Ивановића

Потпредседник Народне Странке Мирослав Алексић изјавио је данас да кампања која се води против инспектора Слободана Миленковића и његових колега које су заслужне за откриће плантаже марихуане на имању "Јовањица", подсећа на кампање које су претходиле убиству Оливера Ивановића и дискредитацији инспектора Дејана Јовића, који је умро под сумњивим околностима.

Како је Алексић рекао за лист „Данас“, "разапињање" Миленковића спроводи се "како би се спречила могућност да дође до оптужнице 'Јовањица три'", која би се бавила политичким налогодавцима операције производње наркотика.

"Уместо да их награди, власт црта мете на чела полицајаца који су открили Јовањицу, повезујући их са разним криминалним клановима. Потпуно је невероватно да премијерка Ана Брнабић изјави да је хапшење Предрага Колувије покушај државног удара, јер то практично показује да врх власти више поверења има у Колувију, особу која је окривљена да је вођа криминалне групе са ранијим осудама, него институцијама система", рекао је Алексић.

Алексић је оценио да ће се последице те кампање против полицајаца осетити и у другим кривичним делима, јер им се на тај начин "шаље јасна порука".

Према његовим речима, последице ове кампање против полицајаца који су ухапсили Колувију осетиће се и у бројним другим истрагама кривичних дела.

"Та порука је - држава подржава организовани криминал. И сутра ће сваки инспектор окренути главу када види неког нарко дилера, јер зна да у супротном може да прође као Миленковић и његове колеге", казао је Алексић.

(Бета)