Народна странка

Павловић: Позориште „Бошко Буха“ продато у потаји испод цене, Мали, Весић и Шапић ће кривично одговарати

Павловић: Позориште „Бошко Буха“ продато у потаји испод цене, Мали, Весић и Шапић ће кривично одговарати

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да је продаја простора које користи позориште „Бошко Буха“ обављена у тајности као и рушење у Савамали, јер управа позоришта није о томе обавештена, и да се стати на пут политици распродаје градске имовине тајкунима и криминалцима испод тржишне вредности.

„Мора се зауставити стратегија заснована на уништавању културних институција и ширењу кладионица и коцкарница које служе за прање новца стеченог корупцијом и продајом наркотика“, рекао је Павловић.

Павловић је истакао да због незаконите распродаје градске имовине кривично морају да одговарају Синиша Мали, Горан Весић и Александар Шапић.

„Народна странка Београд пружа апсолутну подршку глумцима позоришта ’Бошко Буха’ да истрају у својој намери и да не дозволе принудно пресељење из простора на Тргу Републике, у којем се позориште налази више деценија, само зато што бескрупулозни људи који воде Београд распродају градску имовину као сребрнину испод тржишне цене“, рекао је Павловић.

Павловић је додао да СНС управља Београдом од 2014. године и да од доласка на власт спроводи политику „уништавања и распродаје градске имовине“.

„После симбола Београда као што су Сава Центар, палата Београђанка и Генекс кула, сазнајемо да је продаја зграде на Тргу Републике, у којој се позориште ’Бошко Буха’ налази од 1950. године, извршена још 2017. године на нетранспарентан начин“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је градска власт почела реконструкцију 2014. године, али да до данас није завршена.

„Током реконструкције позориште је привремено пресељено и то је био знак да градске власти нешто спремају. Реконструкција је била само повод како би се позориште привремено преселило и како би се омогућила предаја простора новом власнику, и то је учињено 2017. године“, рекао је Павловић.

Павловић је навео да је 2017. године у катастру извршено прекњижење власника простора тако што је као власник уписана фирма „Рубин“ из Крушевца, а затим фирма „Бутик“, такође из Крушевца.

„Те фирме су повезане са лицима која су недавно купила Генекс кулу, такође под сумњивим околностима и испод тржишне цене“, закључио је Павловић.