Народна странка

Павловић: Нови избори у Београду ако суд утврди да је Шапић изабран незаконито

Павловић: Нови избори у Београду ако суд утврди да је Шапић изабран незаконито

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да ће у Београду бити расписани нови избори ако Управни суд по жалби те странке утврди да су градоначелник и чланови Градског већа изабрани незаконито.

„Прво би Влада Србије распустила Скупштину Београда јер градоначелник није изабран у законском року од 30 дана од одржавања конститутивне седнице градског парламента, а затим би председник Скупштине Србије расписао нове изборе у Београду, који би морали да буду одржани у року не краћем од 45 дана и не дужем од 60 дана“, рекао је Павловић телевизији Н1.

Павловић је јуче поднео Управном суду жалбу због „незаконитог избора“ градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа, јер за њих није гласало 57 градских одборника, него 47, пошто за 10 одборника „још није почео да тече мандат“.

Потпредседник Главног одбора СНС-а Александар Шапић изабран је за градоначелника Београда на седници градског парламента одржаној 20. јуна.

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда позвао је данас Управни суд да што пре донесе одлуку по жалби коју је поднео, иако има законски рок од 30 дана од пријема жалбе.

„Апелујем на Управни суд да схвати озбиљност ситуације и да хитно донесе одлуку, јер би одлуке које потписују градоначелник и чланови Градског већа биле ништаве ако се утврди да су изабрани незаконито“, рекао је Павловић.

Павловић је најавио да ће одборничка група Народне странке, водећи рачуна о роковима, Управном суду поднети тужбу, а тражиће и од Владе Србије, односно Министарства државне управе и локалне самоуправе да укине или поништи одлуку о избору градоначелника, имајући у виду да је незаконито изабран.

Шеф одборничке групе у Скупштини Београда навео је да се одборници Народне странке консултују и са другим опозиционим одборничким групама у градском парламенту.