Народна странка

Павловић: Ванредни избори у Београду зависе од Вучићеве одлуке

Павловић: Ванредни избори у Београду зависе од Вучићеве одлуке

Шеф одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда Милош Павловић изјавио је данас да се „не може дати рационално мишљење“ у вези са расписивањем ванредних избора за градски парламент, јер је то одлука која зависи само од председника Србије Александра Вучића.

„Вучић је у досадашњој политичкој каријери показао да баш и не говори истину, а после састанка са председником ССП Драганом Ђиласом није дао децидну изјаву да ће тих избора и бити у 2023. години“, рекао је Павловић телевизији Нова С.

Павловић је додао да већина у градској скупштини зависи и од парламентарне већине у Скупштини Србије.

Упитан о састанку Вучића и Ђиласа после избора одржаних 3. априла и Ђиласовој оцени да ће бити ванредних избора у Београду, Павловић је одговорио да је Вучићу после избора био потребан „неко ко ће да спусти тензије око потенцијалне опасности да грађани Београда изађу на улице због одбране изборне воље и ко ће да пружи легитимитет априлским изборима“.

„То је био управо Ђилас, имајући у виду да је Вучић у медијима које контролише основано или неосновано проглашавао Ђиласа за лидера опозиције“, закључио је Павловић.