Народна странка

Марко Јакшић позвао Србе са Косова и Метохије да гласају за Народну странку

Марко Јакшић позвао Србе са Косова и Метохије да гласају за Народну странку

Лекар и члан Председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ Марко Јакшић позвао је грађане Србије, а нарочито људе који су морали да оду са Косова и Метохије, међу којима је и 40.000 оних који су отишли за време власти председника Србије Александра Вучића, да на изборима „здушно и једногласно гласају“ за Народну странку Вука Јеремића.

„Народна странка је једини и прави избор, јер је принципијелна и доследно се залаже за одбацивање ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, противи се уласку у ЕУ по цену признавања независности ’Косова’ и увођењу санкција Русији. Народна странка је избор који ће донети бољу будућност Србији и сачувати понос и достојанство народа и државе“, рекао је Јакшић за канал Србин инфо.

„Да је Јеремић био по вољи Запада, данас би сигурно био генерални секретар УН уместо Антонија Гутереша и, без обзира што је био председник Генералне скупштине УН, није се допао Америци и Западу. Зато су на чело довели Португалца Гутереша“, додао је Јакшић.

Јеремић ће на изборима расписаним за 17. децембар бити носилац листе Народне странке „Сигуран избор. Озбиљни људи“, уз Синишу Ковачевића, Санду Рашковић Ивић, Владимира Гајића и Марину Липовац Танасковић.  

Јакшић је навео да Народна странка највише подсећа на Демократску странку Србије (ДСС) док ју је водио Војислав Коштуница.

„Нови ДСС није оно што је био за време Коштунице. Критике које председник Србије Александар Вучић упућује на рачун ДСС-а док га је водио Коштуница показују какву су и колику специфичну тежину имали ДСС и Коштуница“, рекао је Јакшић.