Народна странка

Народна странка Костолац: Дилетанти из СНС-а одговорни за катастрофалан пожар на депонији

Народна странка Костолац: Дилетанти из СНС-а одговорни за катастрофалан пожар на депонији

Општински одбор Народне странке Костолац саопштио је данас да је депонију у Пожаревцу захватио „страховит пожар“, те да дим са депоније директно угрожава здравље грађана и целокупан еколошки систем, и затражио хитно утврђивање одговорности за тај „катастрофалан догађај“.

„Очигледно је да су мере заштите заказале и да се отпадом на депонији не управља на одговарајући начин. Да је руководство ЈП Комунално Пожаревац иоле способно, пожар не би избио“, наводи се у саопштењу Народне странке Костолац.

„Како је могуће да се ово догоди у 21. веку, када су доступна сва средства заштите и сва знања и технике за управљање отпадом“, упитала је Народна странка Костолац.

Грађани Пожаревца, Костолца и околних села већ су угрожени радом електрана и копова и одвејавањем пепела са пепелишта „Средње костолачко острво“.

„Зар су нам потребни додатни загађивачи само зато јер неко не уме да адекватно обавља посао за који је плаћен“, наводи се у саопштењу.

Ово је апсолутно резултат страначког запошљавања и постављања руководилаца јавних предузећа само по једном услову – безрезервној лојалности СНС-у. Резултати се виде и  поражавајући су.

Народна странка ће по промени власти омогућити да на одговорним местима буду стручни људи, и чланство у политичкој странци неће бити услов за запошљавање.