Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Доведен у питање опстанак Срба на Косову и Метохији

Народна странка Косово и Метохија: Доведен у питање опстанак Срба на Косову и Метохији

Безобразлук власти, неморал председника Србије. Да ли постоји другачији начин описивања и изражавања свега због одласка на преговоре у Северној Македонији?

На дан када Срби са Косова и Метохије обилазе своје страдале, када се свештенство подсећа на хаос који је настао паљењем манастира, цркава, уништавања надгробних споменика, када се црни облаци поново надвијају над породицама које су срећом и Божјом помоћи преживели тешке дане мартовског погрома, председник Србије иде да испуни свој „его безобразлука“.

Погром српског цивилног становништва на Косову и Метохији марта 2004. године организован је управо од оних са којима се "славодобитно" разговара јер је тема ЗСО. То је најблаже речено морално посрнуће председника Србије. Господо, не ствара се никаква ЗСО (Заједница српских општина ) ствара се ЗЛО (заједница локалних општина ). ЗЛО које ће обрисати постојање Срба на простору Косова и Метохије. Господо, ви који учествујете у свему овоме организатори сте олује на простору Косова и Метохије, исте оне која је била у Хрватској и Срби ће нестати исто онако како су нестали у Хрватској.

Сетите се да је 18. марта више од 4.000 људи протерано са својих огњишта са простора Косова и Метохије, погинуло 28 људи, претучено и повређено више од 900 људи, уништено 19 споменика културе прве категорије и 16 православних цркава. Уништено је више од 10.000 вредних фресака, икона, путира и многих других црквених реликвија, као и књига крштених, венчаних и умрлих које сведоче о вековном трајању Срба на Косову и Метохијо, 935 српских, ромских и ашкалијских кућа је спаљено и уништено. Етнички је очишћено шест градова и девет села од Срба.

То је било масовно и организовано етничко протеривање свега православног, српског са простора Косова и Метохије. Најмасовнији погром Срба од 1999. године.

И поред свих ових података, чињеница, са којима очигледно он није упознат, на дан страдања одлази да преговара са онима који нас протерују и онима који све то подржавају, јер како другачије протумачити када су на простору Косова и Метохије били присутни Међународна мисија од 20.000 припадника КФОР-а, 3.000 припадника УНМИК-а и 6.000 припадника косовске полиције.

Он иде не да разговара већ да преговара како би формирао ЗЛО за српски народ на Косову и Метохији. Јер он не зна да је међународна заједница на Косову и Метохији након погрома стално мењала своје изјаве о погрому. Прво су говорили да је у питању "серија акција", затим "организована акција" и на крају "спонтана реакција". Да ли је неко кажњен због свега овога, да ли је све истражено, жртве се игноришу а исељавање се и даље дешава. Он иде да преговара са њима да нам буде боље!? Он иде на преговоре са нашим џелатима.

Да ли сте икад били овако немоћни, фрустрирани, очајни због недостатка транспарентности у овим процесима битним за нашу прошлост, садашњост, будућност?

Поштовани грађани Србије, дигните глас, реците НЕ свему овоме што ће обрисати постојање Срба на Косову и Метохији. Свесни сте, знате да нас и данас хапсе, туку, пљачкају, малтретирају. Данас, када је Косово и Метохија саставни део Србије, како год то неко зарад личног интереса представљао у медијима.

Косово и Метохија је саставни део Србије све док је по Уставу, закону и стварном стању на терену. Да је супротно овоме, одавно би се ова прича завршила онако како неморални Запад то хоће. Зар су питали некога када су бомбардовали, зар ће питати некога о статусу Косова и Метохије да је законски могуће решити ово питање осим нашим прихватањем и признањем.

Немојте да нас будућа поколења проклињу не због мира већ због онога што желе да нам оставе. Не дозволите да због пролазног материјалног продамо духовно и вечно. Чујте глас Срба са Косова и Метохије.

 

Покрајински одбор Народне странке Косово и Метохија