Народна странка

Народна странка: Вучић припрема јавност за капитулацију

Народна странка: Вучић припрема јавност за капитулацију

Председник Србије Александар Вучић је очигледно почео да припрема јавност за капитулацију прихватањем „концепта и примене“ споразума о Косову и Метохији који подразумева да Србија пристане на једнакост у међународном простору са самопроглашеним “Косовом”.

Без обзира на досадашње декларативно неслагање са идејом столице Приштине у УН, само прихватање оваквог концепта преговора је екстремно опасан корак, са потенцијално несагледивим последицама.

Позивамо председника Србије да хитно обавести Народну скупштину и грађане о каквом тачно споразуму преговара у име грађана и државе. Било који други корак је у овом тренутку потпуно неприхватљив.

Народна странка је у парламенту предложила Резолуцију о Косову и Метохији која садржи низ конкретних корака неопходних да би се то питање решило у складу са нашим јавно декларисаним националним интересима, а не интересима Вучићевог режима да продужи свој опстанак на власти.

Србија у својим рукама држи кључ за чланство Приштине у УН, што је једино питање о којем Запад још увек озбиљно преговара са Београдом.

Национални интерес Србије је да се то склони са преговарачког стола. То је било могуће учинити да је председник Србије Александар Вучић упутио писма председницима Русије и Кине са захтевом да Москва и Пекинг уложе вето у случају да чланство Приштине у УН икада дође на дневни ред Савета безбедности, као што је јавно обећао да ће учинити.

Чврст и јасан став о суверенитету и територијалној целовитости државе није ствар идеолошког опредељења, већ елементарна претпоставка државности.

 

Народна странка