Народна странка

Народна странка Косово и Метохија: Апел на разум

Народна странка Косово и Метохија: Апел на разум

Поштовани грађани Србије, поштована браћо и сестре,

У име неколико десетина хиљада деце са Косова и Метохије, у име неколико десетина хиљада особа са инвалидитетом, болесних, незапослених тешког социјалног стања, повређених како физички тако и духовно, у име свих нас са Косова и Метохије, а у име разумевања, схватања и подршке која нам је сада потребна више него икада, обраћамо вам се са молбом да нас схватите, да нас разумете и помогнете у овим тешким временима за нас.  

Ви који својим гласом одржавате и подржавате ову власт више од десет година, ви који одлучујете како ће народ живети, а политичари на власти се богатити све више и више, ви који сте тако моћни, подигните свој глас и реците људима на власти да је доста протеривања Срба са Косова и Метохије. Ви то можете, јер ваш глас омогућава да се сваког дана све више и више људи на власти богате и по цени одрицања од Косова и Метохије зарад заштите стеченог богатства.

Обраћамо вам се са молбом да само овог пута казете НЕ и сачувате Косово и Метохију у саставу Србије, а Србима са Косова и Метохије омогућите да и у будућности живе на својим огњиштима као грађани Србије, а не велике Албаније.

Они који кажу свакодневно да је стварање ЗСО једини начин опстанка и останка Срба на Косову и Метохији лажу. Они само покушавају да заштите своје енормно богатство стечено задњих десет година износећи лажи у које очигледно већина Србије верује. Приметно је да људи више верују онима који их лажу него онима који им говоре истину. Лаж је да ће ЗСО сачувати Косово и Метохију у границама Србије, лаж је да ће ЗСО омогућити сигурност, стабилност и мир Србима на Косову и Метохији, лаж је све што вам кажу јер то раде са намером. Лажу вас са намером.  

Ова власт на челу са председником Србије не схвата суштину када инсистира на ЗСО јер на тај начин, формирањем ЗСО они поново убијају, четрнаест жетелаца из Старог Грацка, поново убијају нашу децу на реци Бистрици у Гораждевцу, поново дижу у ваздух аутобус Нис експреса у Ливадицама код Подујева, поново пале наше куће, цркве и манастире као сто је рађено у марту 2004. године, бацају шестомесецне бебе у пећи где су правили угаљ, убијају наше свештенике, убијају Србе у Обилићу… Ови људи на власти раде ствари које доводе до тога да нам гробља умиру. А гробља нам умиру јер деца откопавају кости својих најближих и носе их у ужу Србију где их поново сахрањују. Ови људи са власти онемогућавају нам да идемо на гробља јер немамо код кога да одемо и запалимо свећу. Формирањем ЗСО, остављате нас свесно да живимо у некој другој, туђој кући. Остављате нас да живимо у жутој куци. Ниједно од горе поменутих места није део ЗСО, ко ће бринути о споменицима који нас подсећају на страдања наших суграшана?

Када вам кажу да раде на формирању ЗСО  (Заједница српских општина) лажу. Они нама на Косову и Метохији али и Србима у ужој Србији раде на формирању ЗЛО (заједница локалних општина) са српском већином, безвредно удружење грађана које ће само бити окружење за привођење Срба, кажњавање и протеривање свега српског и православног.

А када формирају ЗЛО, они неће формирати нову Републику Српску на Косову и Метохији, они стварају ново ратно жариште док је света и века. Они свесно желе да формирају ратну зону јер знају да ниједан Србин православац неће дозволити оно што људи са власти стварају а тако ће сакрити своје богатство јер нико неће размишљати о њима већ о враћању свега што нам припада.  

Поштовани грађани Србије, браћо и сестре, ваше мало нама значи много. Немојмо дозволити себи луксуз да кривимо друге за своје грешке, биче тешко и опасно ако морамо да исправљамо туђе грешке. Ово су тренуци када морамо да ходамо једни поред других, наш живот, наша прошлост, наша будућност се сада решава. Све је у нашим рукама, од нас зависи, ТИ МОЖЕШ, КРАЈ ПРИЧЕ!

„Они који воде српску државу створили су испражњеног човека, за кога су неважни и преци и потомци, и прошлост и будућност. Тај испражњени човек бори се само за своју садашњост“ – патријарх Павле.

 

Покрајински одбор Народне странке Косово и Метохија