Народна странка

Ивана Парлић: Вучић показао да је СНС настао да би се нашао ко ће признати самопроглашено Косово

Ивана Парлић: Вучић показао да је СНС настао да би се нашао ко ће признати самопроглашено Косово

Посланица Народне странке Ивана Палић изјавила је данас да су последњи наступи председника Србије Александра Вучића о Косову и Метохији показали да је СНС „настао да би се нашао неко ко ће да призна“ самопроглашено Косово, и да је у току завршни чин драме која траје већ десет година.

„Вучићу се ништа не може веровати јер је лагао пуних десет година. Мислим да је Вучић лично изложен притисцима и да је он лично уцењен, јер представницима ЕУ нису непознати криминал и корупција у којима учествује и председник Србије“, рекла је Ивана Парлић телевизији Нова С.

„Ако је Србија изложена притисцима, онда би требало да знамо који су то притисци. Ако је председник изложен притисцима, такође би требало да знамо који су то притисци“, додала је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је додала да би посланици и јавност морали да буду обавештени о „правој садржини споразума“ о Косову и Метохији о којој се спекулише последњих дана.

„Став Народне странке је јасан – Србија никако не сме да призна самопроглашено Косово. Ако споразум значи чланство Приштине у УН, онда би Србија прихватањем тог документа прихватила независност самопроглашеног Косово. Зато морамо видети споразум да бисмо тачно знали о чему је реч“, рекла је Ивана Парлић.

Ивана Парлић је навела да Вучић по Уставу Србије „није овлашћен да призна Косово“.